Wethouder Jos Hoenderboom met de succesvolle handbalster Lynn Knippoenborg uit Zieuwent. Foto: Theo Huijskes
Wethouder Jos Hoenderboom met de succesvolle handbalster Lynn Knippoenborg uit Zieuwent. Foto: Theo Huijskes

Handbalster Lynn Knippenborg gehuldigd

Algemeen

OOST GELRE - Tijdens Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Oost Gelre bij Loco Eten&Drinken in Lievelde werd handbalster Lynn Knippenborg uit Zieuwent uitgebreid gehuldigd door het gemeentebestuur. Namens het college van B&W sprak wethouder sportzaken Jos Hoenderboom Lynn Knippenborg toe. De zaterdag 7 januari 25 jaar wordende Lynn kreeg, naast lovende woorden, een boeket bloemen en een prachtig ingelijst kunstwerk. Ze werd ook nog toegesproken door Barend Wassink, voorzitter van handbalvereniging Pacelli uit Zieuwent, de vereniging waarbij Knippenborg de eerste stappen als handbalster zette.

Door Theo Huijskes

De huldiging was was het gevolg van de succesvolle prestatie van het Nederlands Handbalteam, waarvan Lynn Knippenborg deel uitmaakt. Het team verloor tijdens het Europees Kampioenschap de finale nipt van Noorwegen. International Knippenborg speelde tot 2008 bij Pacelli om vervolgens naar SV Dalfsen te verkassen. Na twee jaar, tot 2016, gehandbald te hebben bij Vipers Kristiansand in Noorwegen, speelt de sympathieke Lynn thans bij Buxturhude SV in Duitsland.
Wethouder Hoenderboom greep maandagavond de gelegenheid aan om tijdens de drukbezochte Nieuwjaarsreceptie de handbalcarrière van de Zieuwentse handbalster tegen het licht te houden. Daarvan waren onder andere vader en moeder, (Bakker) Jos Knippenborg en echtgenote Francis, alsmede de zus en de vriend van Lynn aanwezig. Hoenderboom loofde de fantastische sportbeleving van de Zieuwentse handbalster, die daarmee een voorbeeld is voor alle jeugdige sporters in Oost Gelre en omgeving.
"Wij zijn met ons allen bijzonder trots op jou, omdat jij een belangrijke pion was binnen het tijdens het EK bijzonder succesvolle Nederlandse handbalteam. Mede dankzij jou is het bewijs geleverd dat handbal een powersport is. Jij ging voorop in de strijd. Zieuwent, Oost Gelre en omgeving, iedereen zat gekluisterd aan de tv, iedereen leefde mee. Ook een bewijs dat Oost Gelre een echte sportgemeente is."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant