Amnesty in actie tegen celstraf voor bidden

Algemeen

REGIO - Amnesty klimt in de pen tegen celstraf voor bidden voor onafhankelijkheid. Amnesty Aalten/ Oost Gelre komt in actie voor Papoea-activist Steven Itlay. Hij en dertien anderen verzamelden zich op 6 april 2016 bij een kerk om samen te bidden en geweldloos te demonstreren voor een onafhankelijk West-Papua. De autoriteiten pakten hem op en veroordeelden hem voor 'opruiing'.

Itlay, een prominente activist, werd vervolgd omdat hij een politieke speech gaf tijdens de gebedsbijeenkomst. Ook deelde hij flyers uit waarin werd opgeroepen tot een demonstratie. Aanvankelijk beschuldigden de autoriteiten hem van 'rebellie', waarvoor hij levenslang kon krijgen. Hij moet nu een jaar achter de tralies. Op deze manier rekent Indonesië af met politieke activisten. Amnesty Aalten/oost Gelre voert actie middels brieven. Hierin roepen zij autoriteiten in Indonesië op om Steven Itlay vrij te laten.

Iedereen kan een steentje bijdragen voor een eerlijkere wereld door een handtekening te plaatsen onder de petitie die in de wereldwinkel en bij de bibliotheek in Aalten ligt. Belangstellenden kunnen ook schrijfabonnee worden van Amnesty.


amnestyaaltenoostgelre@gmail.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant