Links: Jan Ikink, rechts: Clemens Hegeman. Foto: PR
Links: Jan Ikink, rechts: Clemens Hegeman. Foto: PR

Spannende strijd om Vragenders kampioenschap kruisjassen

Algemeen

VRAGENDER - In Vragender werd op 30 december gestreden om het Vragenders kampioenschap kruisjassen. Het koppel Ikink - Hegeman ging met de beker aan de haal.

Om 18.30 uur gingen de deuren van restaurant Beneman open en kon het recordaantal van 64 deelnemers genieten van een kopje koffie met een oliebol. Daarna konden de deelnemers echt beginnen aan het 'vier beumkes kruisjassen'. Ook dit jaar konden weer de oud inwoners van Vragender deelnemen aan het evenement. Voor de pauze ging de strijd gelijk op, na twee 'beumkes' waren er nog zeker tien koppels die in aanmerking konden komen voor de eerste prijs. Na drie rondes werd de tussenstand opgemaakt voor de finale. Bram te Molder en Peter Huisman stonden op de eerste plaats in de tussenstand, zij streden streden tegen Jan Ikink en Clemens Hegeman in de finale. Het verschil in punten was 110. Maar de nummers 3 en 4 maakten zeer zeker ook nog kans op de hoofdprijs. Na een spannende strijd won het koppel Hegeman - Ikink de onderlinge strijd (1408 punten versus 1128 punten). Echter de nummer drie, Willy ten Have en Jos Visser nestelden zich op plaats twee met een boom van 1495 punten. Dit jaar zal de beker om het Vragenders kampioenschap kruisjassen weer verdedigd worden op 30 december.

De volgende ronde van het kruisjastoernooi van Benemen is op maandag 30 januari. Nieuwe koppels kunnen zich aanmelden via e-mail of telefonisch bij Jos Porskamp.


Tel: 0544-379248 jos.porskamp@gmail.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant