Winst voor Pacelli DS1 bij eerste thuiswedstrijd van 2017

Algemeen

ZIEUWENT - De eerste thuiswedstrijd van het jaar van Pacelli DS1 stond op zaterdag 14 januari op het programma.

Dit keer kwamen de gasten uit Groessen. In de eerste helft van de competitie werd de wedstrijd in Groessen nipt door Pacelli gewonnen. Pacelli staat inmiddels, door een aantal verloren wedstrijden, op een vierde plaats. Groessen staat onderaan in de ranglijst. Groessen is een bekende tegenstander voor Pacelli. Al een aantal seizoenen komen de clubs elkaar tegen. Bij Pacelli is bekend dat Groessen graag via twee cirkels speelt en daarmee probeert door de verdediging te dringen of de hoeken vrij te spelen. Van tevoren hebben de dames van Pacelli duidelijke afspraken gemaakt hoe de dekking zo dicht mogelijk gehouden moet worden.

Na het startsignaal probeerden de speelsters van Pacelli deze afspraken direct na te komen. Groessen speelde zoals verwacht via de cirkels naar de hoeken. Omdat de hoekverdedigers van Pacelli geen ruimte weggaven kon er niet of nauwelijks worden afgerond. In de aanval liet Pacelli mooi spel zien en zo konden de dames al snel uitlopen naar een 10-5 voorsprong. Even daarna zakte Pacelli iets in en er slopen foutjes in de dekking. Groessen kon dichterbij komen en dit bracht het scorebord op een 12-9 ruststand.

In de rust is afgesproken dat er rustiger gespeeld moet worden en dat de Pacelli dames het koppie er goed bij moeten houden. Daarnaast werd opgemerkt dat de dekking weer moet staan zoals in het eerste deel van de wedstrijd. De tweede helft begon en het was goed te zien dat Pacelli meer grip kreeg op het spel van Groessen. Door verdedigend geen ruimte te geven en aanvallend effectief te spelen, konden de dames het gat steeds groter maken. Na 30 minuten spelen stond de eindstand 26-19 op het scorebord. Een ruime overwinning en twee puntjes voor Pacelli.

Op zondag 22 januari speelt Pacelli uit tegen LHC DS1 in Lemelerveld. Die middag begint de wedstrijd om 13.00 uur in Sporthal 'Heidepark'.