Foto: PR PKN Lichtenvoorde
Foto: PR PKN Lichtenvoorde

Hoop op goede opbrengst Kerkbalans

Algemeen

LICHTENVOORDE - Deze week wordt de actie Kerkbalans 2017 gestart in de PKN-gemeente van Lichtenvoorde. Het spandoek van de actie hangt inmiddels aan de Johanneskerk in de Rentenierstraat. Zo'n vijfenveertig vrijwilligers bezoeken de kerkleden in de gemeente Oost Gelre. Het is belangrijk dat de gemeenteleden voldoende bijdragen om de activiteiten van de kerk in 2017 te kunnen realiseren.

De Actie Kerkbalans loopt van 21 januari tot en met 5 februari. Voor iedereen heeft de kerk een eigen betekenis. Het is een plaats waar je samenkomt, waar je geïnspireerd wordt of vrienden ontmoet. Een plek waar je het leven deelt, rust vindt en nog veel meer. Daarom is ook dit jaar weer het motto: 'Mijn Kerk Leeft!'.

Het College van Kerkrentmeesters dat als eerste verantwoordelijk is voor de financiële huishouding van de kerk, heeft ook dit jaar nog voldoende redenen om optimistisch te zijn over de opbrengst van 2017. Van alle inkomsten van de kerk komt ruim 50% uit de actie Kerkbalans en van overige giften. De begroting voor 2017 laat echter een tekort zien en daarom hoopt het College dat de gemeenteleden ook dit jaar weer ruimhartig zullen bijdragen. Zij zullen in een speciale brochure 'Mijn Kerk Leeft' uitdragen, welke activiteiten in de kerkgemeenschap in 2017 zullen plaatsvinden. De opbrengst van de actie Kerkbalans 2017 is heel belangrijk om dat allemaal te kunnen realiseren.
De actie gaat op een bijzondere manier van start. Net als in heel veel dorpen en steden in ons land, worden op zaterdag 21 januari om 13:00 uur de kerkklokken van de Johanneskerk geluid voor de vrijwilligers van de actie Kerkbalans, opdat zij zich gesteund weten.
Het College stelt: "Maar we doen dit ook zo, om samen stil te staan bij de positie van de kerk in de maatschappij. Om te vieren dat we er mogen zijn voor heel veel mensen, die in deze dagen licht, troost en saamhorigheid vinden in onze kerk. Onze predikant, de kerkelijk werker, de kerkenraad en al die andere vrijwilligers zorgen voor pastorale en diaconale zorg. Zij bezoeken oudere en zieke mensen, zij zorgen voor de zondagse kerkdiensten en betrekken de jeugd bij de kerk. Blijft u ons helpen dat mogelijk te maken?"

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant