Tweede team Longa '30 JO15 wint Tenten Solar Tournament 2017

Algemeen

LICHTENVOORDE – De derde editie van het Tenten Solar Tournament werd gehouden op 7 januari van dit jaar. Een sterk deelnemersveld knokte in de Hamalandhal voor de trofee.

Ook dit jaar kende het JO15-jeugdtoernooi een sterk deelnemersveld. In de Hamalandhal werd gestreden om de felbegeerde Tenten Solar trofee. De tweede editie, in 2016, werd op naam geschreven van sv Grol JO15. De club uit Groenlo was ook dit jaar present en kwam om haar titel te prolongeren. Echter was dit met andere gerenommeerde clubs als sv Longa '30, FC Winterswijk, AZSV en VV HSC '21 allerminst een gemakkelijke taak.

In de poulefase van het Tenten Solar Tournament was duidelijk dat de teams aan elkaar gewaagd waren. Dit leidde tot een uitschakeling van sv Grol, waardoor zij hun titelprolongatie aan zich voorbij zagen gaan. vv HSC '21, RKZVC en twee teams van sv Longa '30 wisten zich knap te plaatsen voor de halve finale. De eerste halve finale was enerverende wedstrijd, wat resulteerde in veel kansen voor zowel vv HSC '21 als sv Longa '30. De teams waren echter aan elkaar gewaagd, wat leidde tot het nemen van strafschoppen. Hierin bleek sv Longa '30 het meest koelbloedig, Longa JO15 won de strafschoppenserie met 5-4.

In de andere halve finale ging RKZVC de strijd aan met sv Longa '30. Een wedstrijd waar beide teams zich vooral defensief opstelden leidde tot een 1-0 overwinning voor de andere ploeg van SV Longa '30. In de wedstrijd om de derde plaats bleek vv HSC'21 te sterk voor RKZVC zodat de ploeg uit Zieuwent als vierde eindigde. In de finale van het Tenten Solar Tournament kwamen de beide teams van sv Longa '30 in actie, het was wederom een op- en neergaande wedstrijd. Hierin was het tweede team van sv Longa '30 het meest doeltreffend, zij wonnen de finale met 4-2.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant