Longa '30 na comeback drie punten rijker

Algemeen

LICHTENVOORDE - Longa '30 heeft afgelopen zondag in een knotsgek duel met 4-3 gewonnen van TVC '28. Longa '30 speelde goed, maar keek een kwartier voor tijd toch tegen een 1-3 achterstand aan. In het geweldige slotkwartier trok het de overwinning alsnog naar zich toe.

Voor de aftrap werd er een indrukwekkende minuut stilte gehouden voor de overleden T.V.C. '28-erevoorzitter René Oosterlaken en Longamensen Marietje Boschker en Hemmie Dekkers. De familie van Hemmie vulde Hemmie's lege plek op de bult in en kleinzoon Boris nam de aftrap van een, wat later zou blijken, memorabel duel.

Het leek erop dat de Longaspelers goed door hadden dat dit een belangrijke wedstrijd was, want ze begonnen sterk aan de wedstrijd. Na een kwartier spelen was het dicht bij de 1-0, maar helaas schoot Jurgen Wiegerinck van dichtbij over. Kort daarna was het voor TVC '28 wel raak. Een afgeslagen corner werd door Jeffrey Huizinga op fantastische wijze via de onderkant van de lat binnengeschoten: 0-1. Longa '30 liet zich niet van de wijs brengen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er vijf minuten voor rust. Freek Heinsbroek speelde zich vrij over de linkerflank dankzij een één-tweetje met Jurgen Wiegerinck en gaf de bal voor op Ino Wolters. Via de binnenkant van de paal zag Wolters zijn inzet binnenvallen. Nog voor rust leek Longa '30 weer een domper te verwerken te krijgen toen de scheidsrechter de bal op de stip legde, maar doelman Pim te Loeke keerde de penalty van Stef Roelofs op knappe wijze. Zo ging men met 1-1 de rust in.

Nadat beide ploegen na rust een kans hadden gehad, was het T.V.C. '28 dat weer op voorsprong kwam. In één van de snelle counters leek Jeffrey Huizinga buitenspel te staan, maar hij mocht door. Voor Stef Roelofs was het vervolgens een koud kunstje om de 1-2 uit de voorzet van Huizinga binnen te schieten. Longa '30 moest weer in de achtervolging en was een aantal keer dicht bij de gelijkmaker. Zo kopte Jurgen Wiegerinck de bal op de paal en zag Boet Kemperman oog in oog met de doelman zijn inzet net langs de verkeerde kant van de paal gaan. Toen T.V.C. '28 weer goed profiteerde van balverlies aan Longazijde (doelpunt Huizinga, 1-3), leek de wedstrijd gespeeld. Longa '30 gaf echter niet op en in de 80e minuut wist het twee keer te scoren. Eerst was het Jurgen Wiegerinck die koel scoorde uit een passje van Freek Heinsbroek (2-3), waarna Nick te Veldhuis van dichtbij hard binnenschoot: 3-3. In de slotfase, waarbij het publiek Longa '30 naar voren schreeuwde, ging Longa '30 op zoek naar de volle winst maar moest het tegelijkertijd oppassen voor de snelle tegenaanvallen van T.V.C. '28. In de blessuretijd viel de treffer dan toch aan de goede kant. Een corner van Freek Heinsbroek viel op het hoofd van Jurgen Wiegerinck en daarmee bracht de spits de Lichtenvoordenaren in extase: 4-3!

Met de overwinning vergroot Longa '30 het gat naar hekkensluiter TVC '28. Volgende week wacht Stevo, opnieuw een belangrijk duel.