Lyonn Elshof tijdens zijn kwalificatiewedstrijd voor het NK genaamd Skills Heroes. Foto: Eigen foto
Lyonn Elshof tijdens zijn kwalificatiewedstrijd voor het NK genaamd Skills Heroes. Foto: Eigen foto

Lyonn Elshof naar NK Bouwtimmeren

Algemeen

'Uitdagende dingen bouwen is mijn passie'

Door Barbara Pavinati

LICHTENVOORDE - Een nauwkeurig timmermansoog kan Lyonn Elshof niet ontzegd worden. Uitslagen maken, aanzagen, aftekenen en steken zijn termen die hem absoluut niet onbekend zijn. Iets wat ook nodig is, want deze twintigjarige en bevlogen bouwtimmerman gaat op 16, 17 en 18 maart naar het NK Bouwtimmeren in de RAI in Amsterdam. Als één van de acht deelnemers gaat hij daar strijden om de felbegeerde titel 'Nederlands kampioen'. "Uitdagende dingen bouwen is mijn passie," verkondigt Lyonn als hij uitlegt dat hij vanaf 9 december al twee avonden in de week aan het oefenen is voor deze wedstrijd. De twee weken ervoor gaat hij zich alleen maar concentreren op het timmeren.

Excellente vakman
"Het begon allemaal op een dag toen ik werkzaam was op de bouw bij Wam en Van Duren in Winterswijk. Ik kreeg een telefoontje van mijn coördinator van het Graafschap College waar ik nog één dag in de week naartoe ga. Hij wilde mij onder vier ogen spreken en vertelde mij toen dat ik was uitgekozen om mee te doen aan het NK Bouwtimmeren. Daarvoor moest ik eerst meedoen aan een kwalificatieronde voor de nationale vakwedstrijden voor MBO'ers in Rijssen genaamd Skills Heroes. Daar zat het mij niet mee. Ik had als enige de bouwtekening niet toegezonden gekregen die je kon gebruiken ter voorbereiding. Verder ging er tijdens het maken ook nog zaken mis. Zo had ik een van de balken verzaagd. Tegen alle verwachtingen in werd ik toch derde en mocht ik door naar het NK," vertelt Lyonn die op zijn oorkonde heeft staan dat hij een excellente vakman is.

Extreme dingen bouwen
Het NK wordt voor 35 beroepen georganiseerd en Lyonn is alleen al blij dat hij mee mag doen. Hij krijgt daar een grote opdracht waar hij drie dagen aan mag werken. Op het moment is hij aan het oefenen met bouwtekeningen van NK's uit voorgaande jaren. Naar de wedstrijd neemt hij eigen gereedschap en gereedschap van school mee. Alles wordt met er de hand gemaakt. "De extreme dingen die je hier bouwt, kom je in het dagelijkse leven niet tegen. Dat is wel jammer, want ik houd er wel van," zegt Lyonn. Mocht hij onverhoopt winnen dan mag hij door naar het EK.

Lyonn Elshof naast een werkstuk dat hij gemaakt heeft om te oefenen voor het NK. Foto: eigen foto

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant