RKZVC bindt Concordia W aan de zegekar

Algemeen

ZIEUWENT - RKZVC behaalde een ruime 5-0 overwinning op Concordia in Wehl.

Voor rust leek het er niet op dat er zo'n grote score op het bord zou komen. RKZVC was het eerste kwartier dreigender maar in enkele situaties was de aanname om tot een goede kans te komen net niet goed of de snelle verdedigers van Concordia haalden doorkomende Zieuwentse spitsen op snelheid in. Alleen in de vierde minuut was er een hachelijke situatie voor het Zieuwentse doel. In de achttiende minuut zorgde Harm Bokkers na goed doorzetten dat de bal op links bij Jouke Knippenborg kwam. Diens voorzet tot voorbij de tweede paal werd door de fysiek kleinste man van het veld, Waldo Rhebergen, technisch perfect en tegendraads ingekopt voor de 1-0 voorsprong. Het tempo dat RKZVC in het eerste half uur hanteerde, bleek echter niet vol te houden en vooral het laatste kwartier voor rust begon Concordia aan te dringen. In de 37ste minuut leverde dat een vrije trap op net buiten de zestienmeter aan de linkerkant en het was nodig dat Huib Jonkman met een goede redding de bal uit de rechter benedenhoek tot corner verwerkte.

Na rust bleef de wedstrijd eerst ook in evenwicht tot de 2-0 in de 59ste minuut viel. Harm Bokkers liet een diagonaal pass van Waldo Rhebergen vanaf de rechter kant lopen waarna Sjors Storkhorst vrij door kon lopen en met een schuiver de voorsprong uitbreidde. De eerste vijf minuten daarna drong Concordia wel direct weer aan maar nadat de Wehlse keeper in de 65e Harm Bokkers torpedeerde en van het veld moest met rood was het gebeurd. Sjors Storkhorst schoot de toegekende penalty beheerst in voor de 3-0. RKZVC speelde daarna de wedstrijd gecontroleerd uit en profiteerde nog van enkele mogelijkheden. In de 73ste minuut kreeg Waldo Rhebergen na een passje van Sjors Storkhorst een goede kans maar zijn schot ging net naast de rechterkruising. Vijf minuten later kon de net ingevallen Jens Schutten ongehinderd een perfecte voorzet van Sven Jurjus binnen koppen voor de 4-0. Nadat in de 79e minuut een prima aanval via Sven Jurjus en Sjors Storkhorst door Waldo Rhebergen vanuit een schuine hoek nog in het zijnet belandde, viel in de 81ste minuut de laatste treffer. Sjors Storkhorst onderschepte een te korte terugspeelbal, omspeelde de keeper en schoof de 5-0 eindstand binnen. Bijna had Concordia nog de eretreffer gemaakt maar het schot vanuit een schuine hoek kwam op de buitenkant van de paal. De laatste kans was voor Jouke Knippenborg na een teruglegbal van Jens Schutten maar het schot ging ruim over.
Het is boven in de 2e klas I spannend met zeven teams op geringe afstand van elkaar. Dat je dan in de eerste wedstrijd na de winterstop tegen een directe concurrent zo'n wedstrijd speelt, geeft dat vertrouwen voor de volgende wedstrijden (Spero thuis en Vorden uit), ook concurrenten. De volgende competitiewedstrijd is zondag 12 februari thuis tegen Spero uit Elst.