Het zal ’n keer lukken!. Foto: PR
Het zal ’n keer lukken!. Foto: PR

Slotconcerten muziekproject goed bezocht en met enthousiasme ontvangen

Algemeen

LICHTENVOORDE - Woensdag en donderdag waren de afsluitende concerten van een muziekproject van vier lessen aan alle leerlingen van de groepen 4 en 5 van de basisscholen van Lichtenvoorde. Opzet was om de genodigde ouders in vogelvlucht te informeren over de inhoud van die lessen.

De doelstelling van het project, de kinderen in contact brengen met blaasmuziek en de blaasinstrumenten, is zeker gehaald. Zowel de kinderen als de aanwezige ouders waren enthousiast. Er blijkt belangstelling te zijn gewekt voor blaasmuziek en aangename beleving bij het horen ervan.

Blazerklas
Een van de onderdelen van de lessen was dat kinderen mochten proberen geluid uit de instrumenten te krijgen. Dat lukte bij een flink aantal heel goed. Om geïnteresseerde kinderen nog meer op weg te helpen naar zelf een instrument bespelen worden er in de maanden maart, april en mei tien lessen aangeboden in de zogenaamde blazerklas. In die lessen krijgen kinderen, die daarvoor door de ouders aangemeld zijn een echt blaas- of slagwerk instrument te leen.

Ze gaan dan onder leiding van een beroepsmusicus proberen in tien lessen van een uur het spelen op het instrument van zo ver mogelijk onder de knie te krijgen. De lessen zijn bedoeld voor kinderen van 8 en 9 jaar uit Lichtenvoorde. Ze worden gegeven op maandagen van 15.30 uur tot 16.30 uur in De Swite, Hendrik Leemreizestraat 2. De kosten zijn 55,00 euro.

Opgave is nog mogelijk tot 19 februari via e-mail. Bij het inschrijven dienen kinderen de eerste en tweede keuze van het instrument aan te geven.


eddy.rondeel@kpnmail.nl
toon.heuvel@planet.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant