Tof toneel van Tof Volk

Algemeen

VRAGENDER - Tof Volk speelde vorig weekeinde vier maal het blijspel 'As i'j veult wat ik veul, dan zeg i'j niks mear', geschreven door Evelien Evers uit Zelhem.

De eerste avond voor de schoolgaande jeugd en daarna driemaal voor jan en alleman. Op donderdagavond worden plekken vrijgehouden voor de oudere toneelliefhebbers en tevens is er dan voldoende ruimte voor ZSOM uit Groenlo. Zij verzorgen al jaren een perfecte en professionele opname van ons spel.

Vrijdag- en zaterdagavond was de zaal helemaal gevuld en tot de laatste stoel bezet waarbij alle beschikbare kaarten in de voorverkoop zijn verkocht. Zoals gewoonlijk was Tof Volk weer te gast in zaal Overkamp.

Het blijspel, geschreven door Evelien Evers uit Zelhem, werd fantastisch goed gespeeld en de verschillende karakters kwamen goed uit de verf. Joost de Vries en zijn vrouw Sien runnen een garagebedrijf samen met hun zoon Sam. Zij hebben daarbij de hulp van Hein en later van Jannet of zoals Hein zegt: Jannet niet.

In de huishouding bivakkeert ook Dora, de zus van Joost, met haar dochter Elsbeth. En ook Oma neemt een belangrijke plek in. Dan zien wij een lastige klant Betsie, zeg maar Bets, en de vertegenwoordiger in auto-onderdelen Bart. Genoeg komische verwikkelingen en een origineel en verrassend slot.

Schrijfster Evelien Evers was donderdag een van de gasten en ze gaf aan erg genoten te hebben. Op facebook gaf zij het als volgt weer: 'Vanaovend naor Tof Volk in Vraogender ewest. Heb erg genoten van 't spel. De ruste waormet espold werd was een verademing. De komma's en punten op de juuste plaatse. Ik zol zeggen: a'j nog an kaarten kunt komm'n mo'j ze neet laoten liggen'. Een leuke opsteker voor Tof Volk.

Zo'n mooi verlopen toneelweekeinde kan allen maar door de fijne samenwerking met velen zoals de bouwploeg, alle eigen leden, Ans en Joop van Zaal Overkamp en zeer zeker ook de perfecte geluidskwaliteit tot achter in de zaal. Financieel worden wij al vele jaren gesteund door zeer trouwe sponsoren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant