Materiaal en vrijwilligers gezocht voor Lievelds archief

Algemeen

LIEVELDE - Om foto's, video's, geluidsfragmenten en overige digitale documenten over Lievelde en haar inwoners veilig te stellen gaan Lievelds Belang en 'Je bent een echte Lieveldenaar als' samenwerken.

Gezamenlijk willen de beide parijen een digitaal beeldarchief opbouwen welk voor de (oud) inwoners van Lievelde en overige geïnteresseerden vrij is in te zien.

Om het archief te vergroten is men op zoek naar materiaal dat ofwel digitaal is of nog gedigitaliseerd moet worden. Te denken aan bijvoorbeeld foto's van verenigingen, familiefoto's, boerderijen/huizen, bidprentjes, filmfragmenten. Dus mensen met fotoalbums in de kast of een stapel VHS video banden, welke interessant voor het archief zouden kunnen zijn, kunnen dat aangeven.

Om dit moment is al een aardig archief opgebouwd. Om het archief te kunnen beheren en toegankelijk te maken voor iedereen, zijn Lievelds Belang en 'Je bent een echter Lieveldenaar als' op zoek naar vrijwilligers. Het werk van de vrijwilligers zal hoofdzakelijk bestaan uit het inscannen van documenten en foto's en het archiveren van het verkregen materiaal. Daarnaast worden ook mensen gezocht die voor de foto's eens zouden willen bekijken om te zien of er nog meer gegevens aan het beeldmateriaal toe te voegen zijn.

Mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Lievelde en in het archiveren van gegevens die willen helpen met het beheren van het Lievelds archief kunnen contact opnemen met Sander Hulshof 06-10546974 of mailen naar oudlievelde@gmail.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant