Premium viert feest vanweg het vijftienjarig jubileum. Foto: PR
Premium viert feest vanweg het vijftienjarig jubileum. Foto: PR

Premium geeft tentfeest om 15-jarig jubileum te vieren

Algemeen

HARREVELD - Een avontuurlijk jongensboek, zo mag het bestaan van de band Premium zo langzamerhand wel genoemd worden. In 2002 werd Premium voor de lol opgericht in een tot 'oefenruimte' verbouwde slaapkamer in Harreveld. Nu, vijftien jaar (en ruim tweehonderd optredens) later is de band uitgegroeid tot één van de populairste coverbands in de regio. Inmiddels zijn er nog maar weinig Achterhoekse evenementen waar de heren nog niet gespeeld hebben. Op 11 maart wordt het 15-jarig bestaan gevierd.

Waar Premium binnenkomt, ontstaat plezier. Zes creatieve, energieke Achterhoekse kerels die enthousiasme, strakke covers en interactie met het publiek in een juiste dosis combineren. Deze formule blijkt nog altijd een groot succes. Zo gingen er vorig jaar tijdens de zondagavond van de Lichtenvoordse kermis ruim drieduizend kermisvierders uit hun dak op de muziek van Premium tijdens de Zaak op Straat.
Bijna vijftien jaar geleden vond in april 2002 op een rustige zondagmiddag het eerste optreden van Premium plaats bij Café de Domme Aanleg in Barlo. De oorspronkelijke samenstelling was de Harrevelders Harm Lankveld (zang), Dorus Wolters (gitaar), Helmut Esseling (gitaar), Joep Lankveld (basgitaar) en Martijn Kolkman (drums). Het eerste optreden was veelbelovend, het café in Barlo barstte uit zijn voegen en de band kreeg de smaak te pakken.
De jaren daarna hebben er weliswaar een aantal wisselingen plaatsgevonden maar tegenwoordig is de bezetting vast te noemen. Oprichters Dorus Wolters en Joep Lankveld worden al geruime tijd bijgestaan door Luuk Penterman (zang), Ludo Waenink (gitaar), Jan Willem Kolkman (toetsen) en Harm-Jan klein Gunnewiek (drums).
Een van de hoogtepunten in het bestaan van de band was de deelname aan bandcompetitie The Clash of the Coverbands in 2006. Via Tivoli Utrecht en Paradiso Amsterdam stonden zij uiteindelijk in Studio 22 in Hilversum als landelijke finalist op het podium. Bussen vol fans reisden af naar deze landelijke poptempels om het feest mee te beleven. De band deelde de jaren daarna het podium met talloze acts als Kensington, Band Zonder Banaan, Barry Hay, Boh Foi Toch, DJ Paul Elstak, Hilversum House Maffia en nog vele anderen.

Nu de vijftiende verjaardag van de band in zicht komt hebben de heren besloten een spectaculair jubileumfeest op poten te zetten. Op zaterdag 11 maart is voormalig hockeyveld in Harreveld omgetoverd tot evenemententerrein de Porre. Een plek die zich bij uitstek leent om het jubileum groots te vieren met een grote hoeveelheid feestgangers. De programmering van deze avond blijft nog even geheim maar zal in niets lijken op een 'standaardavondje Premium'. De zes heren beloven de bezoekers dat ze oren en ogen tekort zullen komen.
Tot 1 maart 2017 zijn de 'early bird'-kaarten voor deze avond voor 10 euro per stuk verkrijgbaar via de site www.premiumrocks.nl/jubileum en daarnaast ook bij een van de voorverkoopadressen (Café de Zaak Lichtenvoorde, Café de Boer Harreveld, Café het Witte Paard in Zieuwent en Café Dute in Beltrum). Vanaf woensdag 1 maart zijn de nog beschikbare kaarten verkrijgbaar voor 15 euro.


info@premiumrocks.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant