Ook de drukke Borculoseweg heeft de aandacht van de gemeente. Foto: Kyra Broshuis
Ook de drukke Borculoseweg heeft de aandacht van de gemeente. Foto: Kyra Broshuis

College stelt extra geld beschikbaar voor verkeerskundige taken

Algemeen

OOST GELRE - Het college van B&W van Oost Gelre trekt extra geld uit voor een formatie-uitbreiding van 0,61 fte (22 uur per week) voor de afdeling Omgeving ten behoeve van verkeerskundige taken. Het gaat in eerste instantie om een periode van twee jaar. Wethouder René Hoijtink vertelt waarom deze uitbreiding nodig is: "Het gaat niet alleen om lokale en gemeentelijke taken maar ook om regionale taken. Er gebeurt veel op verkeersgebied; allereerst de aanleg van de nieuwe N18. Dit is eigenlijk de primaire verantwoordelijkheid van RWS maar dat wil niet zeggen dat wij als gemeente Oost Gelre daar geen taak in hebben."

Door Kyra Broshuis

Als gevolg van de aanleg van het nieuwe tracé, vraagt ook het omliggende wegennet de nodige aandacht. "De verkeersstromen in en rond Groenlo zullen veranderen. Dat moet allemaal opnieuw in kaart gebracht worden.", zo legt Hoijtink uit.

Knelpunten
Ook de drukke Borculoseweg in Groenlo staat op de lijst om aangepast te worden. Daarnaast wordt er gekeken naar de verkeerstoestand rondom de binnensportaccomodaties in Groenlo. In Lichtenvoorde is afgelopen week de eerste bijeenkomst geweest met de buurtbewoners van de Ludgerusschool. Die school is de voorkeurslocatie van het college voor het nieuwe Integraal Educatief Kind Centrum. Tijdens de bijeenkomst is gesproken over de verkeerssituatie, de verkeersveiligheid en de parkeermogelijkheden ter plekke. Ook bij het verbouwde gemeentehuis zijn ingrepen nodig om het verkeer daar soepel te laten verlopen. "Uiteraard zijn we ook nog steeds bezig met de Hamalandroute/Vragenderweg. Daarnaast hebben we te maken met aanpassingen bij de opwaardering van de huidige N18 op het tracé Groenlo-Varsseveld. Als gemeente zijn we trekker in de voorbereiding van een mogelijke nieuwe oost-west verbinding tussen de A1, de Laarberg en de A31 in Duitsland."

De verkeersdeskundige van de gemeente Oost Gelre speelt een rol in een Euregionaal onderzoeksproject over grensoverschrijdende verbindingen. "Allemaal grote projecten die veel tijd en aandacht vragen, te veel voor één fte. Daarom gaan we de formatie uitbreiden met 22 uur voor de periode van twee jaar. Die tijdelijkheid heeft te maken met de werkzaamheden aan de N18. Als dat afgerond is, bekijken we de situatie opnieuw", zo besluit Hoijtink

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant