Dynamictennis: makkelijk te leren, toch uitdagend. Foto: PR
Dynamictennis: makkelijk te leren, toch uitdagend. Foto: PR

Dynamictennis: makkelijk te leren, toch uitdagend

Algemeen

VRAGENDER - Dynamictennis is een nog relatief onbekende sport. Toch wordt dit in Vragender al vijf jaar gespeeld, door - momenteel met vijftien leden - de Dynamic Club Vragender. De sport is makkelijk te leren, is ontspannend en niet blessuregevoelig en het kan er behoorlijk fanatiek aan toe gaan.

Het jongste lid is 18 jaar, de oudste 68 jaar. Gezien de leeftijd gaat het op de donderavond en zondagmorgen zeer fanatiek aan toe in de sporthal de Bult in Vragender. Op de vier banen die ter beschikking zijn worden er onder andere mixed-doubles gespeeld. Dit is de meest prettige samenstelling. Het dynamictennis heeft de elementen van tennis, tafeltennis en badminton. De naam van de sport was oorspronkelijk Dutch tennis, maar omdat de officiële tennisbond daar bezwaar tegen maakte, werd dat veranderd in dynamic. Zo kon de nationale bond dan ook DTBN blijven heten. Het is ook een dynamische sport, want je beweegt veel en je moet snel reageren. Het grote verschil met gewoon tennis is, dat het racket kleiner en lichter is en de bal van PU-schuim en niet zo hard is als een tennisbal. De speler slaat de bal onderhands op en de puntentelling is als bij tafeltennis; om de vijf punten van opslag wisselen en een game gaat tot 21 punten. Het lijkt ook een beetje op badminton, maar het net hangt bij dynamictennis net iets lager, op 82 tot 85 centimeter.

Dynamictennis is makkelijk te leren en door de lichtere materialen zeker voor de wat ouderen minder blessuregevoelig dan tennis.

Niet duur
Dynamictennis is niet duur. Het lidmaatschap kost 120 euro per seizoen en daar kun je vier uur per week voor sporten. Een racket kost 30 euro. Wie de sport goed beheerst, kan meespelen in de regionale competitie, met verenigingen uit Dinxperlo, Lichtenvoorde, Winterswijk en Eibergen. Landelijk zijn er ruim veertig verenigingen aangesloten bij de Dynamic Tennis Bond Nederland. De sport is vooral sterk vertegenwoordigd in Gelderland en Noord Brabant.

De Dynamic club in Vragender telt op dit moment vijftien leden en kan er wel wat bij gebruiken. Wie de sport wil uitproberen, is welkom op één van de trainingsmomenten: op de donderdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur en op de zondagmorgen van 9.00 uur tot 11.00 uur. Er is februari en maart een vrije inloop, zodat iedereen vrijblijvend kan kennismaken met deze sport. Een erkende trainer en materiaal zijn aanwezig om er een succes van te maken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant