Niek en Steffen in hun tuin. Foto: PR
Niek en Steffen in hun tuin. Foto: PR

Niek Graven en Steffen Olijslager presteren prima bij NK Tuinaanleg

Algemeen

VRAGENDER/EIBERGEN - Niek Graven en Steffen Olijslager, studenten aan de opleiding Groen van Groenhorst Velp, hebben een mooie bronzen medaille behaald bij de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg. Tijdens de vakbeurs Tuinidee in de Brabanthallen nam het team van Groenhorst Velp het drie dagen lang op tegen de teams van AOC Oost Almelo, Helicon Boxtel en het Wellant College Houten. Het team van AOC Oost uit Almelo won de wedstrijd en gaat in oktober meedoen aan de WorldSkills in Abu Dhabi.

Steffen Olyslager is 21 jaar en student Groen niveau 4, klas 4. Hij komt uit Vragender en is werkzaam bij Huub Wieggers Tuinideeën uit Lichtenvoorde. Niek Graven, ook 21 jaar, en in dezelfde klas, komt uit Eibergen en is werkzaam bij Green M2 uit Doetinchem.
Rick Jansen, coach en docent van Groenhorst Velp, is trots op zijn team: "Donderdag, de eerste dag van de wedstrijd, hadden de jongens een beetje een offday en moesten ze er echt inkomen. De druk was hoog omdat ze het hoogst aantal punten behaald hadden in de kwalificatiewedstrijd en ze de vele ogen op zich gericht voelden. Ze hebben zich knap herpakt en maakten grote indruk op de jury met het ontwerp van de tegeltjes in de, op Abu Dhabi geïnspireerde, tuin." Marit van Bohemen vond hun tegeltjes, die de teams zelf creatief vorm moesten geven in hun finaletuin, haar favoriete ontwerp.

Steffen en Niek wonnen in 2016 het zilver in deze nationale wedstrijd. In 2015 zijn Bram Wevers en Simon Kuiperij van Groenhorst Velp eerste op het NWT geworden en excellent vierde op de WorldSkills in São Paulo Brazilië en zij wonnen in 2014 ook het goud op het NWT.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant