Longa '30 onder de rode streep na nederlaag tegen Bemmel

Algemeen

LICHTENVOORDE - Longa '30 heeft afgelopen zondag een 2-3 nederlaag geleden tegen sportclub Bemmel. Longa '30 verspeelde het duel vooral in de eerste helft. Na deze nederlaag staat het op plaats 13, wat aan het einde van het seizoen directe degradatie betekent.

De wedstrijd kwam razendsnel op gang. Al in de 4e minuut profiteerde Dick Hendriks van de vrijheid die hij van Longa '30 kreeg: 0-1. Twee minuten later stond Longa '30 weer op gelijke hoogte, toen Boet Kemperman goed profiteerde van een slippertje in de Bemmeldefensie. Weer vijf minuten later kwam Longa '30 opnieuw op achterstand. Marco Wientjes trok naar binnen en schoot de bal strak in de korte hoek: 1-2. Na deze stormachtige openingsfase gebeurde er een tijdje niet veel, tot de 35e minuut. Nadat een afgeslagen cornerbal opnieuw werd ingebracht, kwam de bal met geluk voor de voeten van Bas Disveld. Deze maakte gretig gebruik van dit buitenkansje en zo werd doelman Pim te Loeke voor de derde maal gepasseerd: 1-3 bij rust.

Waar Longa '30 in de eerste helft Bemmel het spel liet maken en een zwakke indruk maakte, beet het in de tweede helft veel meer en beter van zich af. Al na een paar minuten scoorde Jurgen Weijman bijna de aansluitingstreffer, maar helaas werd zijn inzet van de lijn gehaald door een verdediger. In de 65e minuut kwam die aansluitingstreffer dan toch. Freek Heinsbroek zag zijn directe tegenstander ongelukkig hands maken en schoot zelf de toegekende penalty uitstekend binnen: 2-3. Het publiek maakte zich op voor een mooie slotfase, maar de tweede gele kaart voor Luc Belterman gooide roet in het eten. Hoewel Longa '30 met tien man bleef jagen op de gelijkmaker, creëerde het geen grote kansen meer. Bij een aantal scrimmages was het wel gevaarlijk, maar de bal wilde niet voor de juiste voeten vallen. Omdat Bemmel de counters niet goed uitspeelde bleef Longa '30 lang doorvechten, maar uiteindelijk stond het toch met lege handen.

Zaterdag speelt Longa '30 in Nunspeet voor een plek bij de laatste 16 in de beker (14.45 uur). Het weekend erna is Longa '30 vrij. Op 12 maart wordt de competitie hervat met een thuisduel tegen Germania.