KSV behaalt zwaar bevochten punt

Algemeen

VRAGENDER - In de 2e wedstrijd na de winterstop moest KSV thuis aantreden tegen Zelhem oftewel de nummer 9 tegen de nummer 13 van de stand in de 4e klasse C. Kortom een belangrijke wedstrijd voor beide partijen. Het werd een 1-1 gelijkspel.

KSV moest het in deze wedstrijd doen zonder haar goalgetter Erwin van de Wolfshaar en de twee creatieve middenvelders Marijn Visser en Tim Minkhorst. Een enorm gemis en voor de overige spelers dus een extra reden om de mouwen op te stropen in dit cruciale duel. Al binnen vijf minuten kreeg KSV een paar kleine kansen om de score te openen maar het vizier stond nog niet echt op scherp. Helaas ging het in de zevende minuut fout en werd een hoekschop niet goed verwerkt door de verdediging en wist Zelhem hieruit te scoren 0-1. Na deze tegenslag ging KSV nog feller in de aanval en wist het geleidelijk aan een veldoverwicht te creëren zonder dat dit tot echte grote kansen leidde. Zo was er in de dertigste minuut een enorme scrimmage voor het doel van Zelhem maar wist KSV hieruit niet te scoren.

Met een 0-1 ruststand ging men richting de thee en het publiek hoopte op een goed resultaat in de tweede helft. En inderdaad: na rust was het KSV dat een enorm veldoverwicht had en massaal ten aanval trok richting het Zelhem-doel. Helaas was vaak de eindpass net niet zuiver genoeg en bleef de verdediging van Zelhem redelijk makkelijk overeind. Hoewel Zelhem na rust amper over de middenlijn kwam en zich beperkte tot het massaal verdedigen van de minimale voorsprong moest KSV alert blijven op een mogelijke snelle uitbraak. Met de moed der wanhoop werd geprobeerd de aansluitingstreffer te realiseren maar het wilde deze middag maar niet lukken. Verse krachten werden ingebracht in de persoon van Rick Tanck en Wout Oonk om zo de aanval nog meer stootkracht te geven. Ook Teun Lageschaar werd binnen de lijnen gebracht als pinchhitter om zo nog meer onrust en gevaar te stichten in het zestienmetergebied van Zelhem. Terwijl iedereen zich al praktisch had neergelegd bij de nederlaag was het Walter Overkamp die in de laatste seconden van deze wedstrijd een knappe voorzet van Wout Oonk op zijn borst nam en vervolgens met een prachtige boog de bal boven in het dak van het doel van Zelhem knalde: 1-1. Kort hierna floot de scheids voor het einde van de wedstrijd. Met dit dik verdiende punt wist KSV haar tegenstander op zeven punten afstand te houden en werd de enorme inzet van hedenmiddag toch nog beloond.
Het komende weekeinde is er geen voetbal in verband met het carnaval. De week erop is er de inhaalwedstrijd thuis tegen Keijenburgse Boys en hopelijk kan KSV dan weer beschikken over een fitte selectie.