De vernieuwde trouwzaal trok veel belangstelling. foto: Kyra Broshuis
De vernieuwde trouwzaal trok veel belangstelling. foto: Kyra Broshuis

Massale belangstelling voor vernieuwd gemeentehuis

Algemeen

LICHTENVOORDE - Vanaf het moment dat de deuren opengaan, loopt het storm bij de Open Dag van het verbouwde gemeentehuis van Oost Gelre in Lichtenvoorde. De hele dag, van 10:00 tot ver na de geplande sluitingstijd van 16:00 komen Oost Gelrenaren hun nieuwe gemeentehuis bewonderen.

Door Kyra Broshuis

De afgelopen twee jaar is er hard gewerkt aan de verbouw van het pand met een prachtig resultaat. Het is een open, uitnodigend, modern en functioneel gemeentehuis geworden. Bijzonder is de ruime en lichte ontmoetingsruimte op de begane grond. De nieuwe kantoren van de ambtenaren zijn allemaal flexplekken geworden. De burgemeester is de enige met een vaste eigen kamer. Wat opvalt, is dat elk bureau twee beeldschermen heeft, helemaal zoals dat tegenwoordig wenselijk is. Ook zijn de bureaus in hoogte verstelbaar zodat er ook staand gewerkt kan worden. Een nieuwe trend die nu dus ook op het gemeentehuis is doorgevoerd. Zitten is namelijk het nieuwe roken, zo luidt het credo.

Voor alle inwoners
De gemeente is blij met de belangstelling voor vernieuwde gemeentehuis. "Dit is immers voor alle inwoners van Oost Gelre. Mooi dat zoveel mensen vandaag komen kijken. Het loopt echt storm. De reacties zijn heel positief al vinden sommige mensen het boven nog wat kaal. Maar dat komt goed, er komt nog groen en wanddecoratie.", zegt Bernou Wagenaar van de gemeente. De vele bezoekers volgen de speciaal uitgezette looproute zodat ze overal komen.

Imposante trouwzaal
Op de verschillende afdelingen staan de medewerkers van de gemeente met uitleg over de werkzaamheden die in het vernieuwde gebouw worden uitgevoerd. Heel verrassend is de totaal vernieuwde trouwzaal. Deze zaal heeft een ronde opstelling met banken met daarachter de zitplaatsen met stoelen. Paspoppen, voorzien van een bruidegomspak en een trouwjurk, laten zien hoe bijzonder is het dat het bruidspaar echt wordt omringd door familie en vrienden. "Begint het nu te kriebelen?", wordt er door een bezoeker gevraagd aan een jong koppel. Op die vraag antwoorden ze niet; wel vertellen ze dat ze de trouwzaal prachtig 'en helemaal van nu' vinden. "Als het dan toch gaat gebeuren, dan is dit een prachtige optie", aldus de mogelijke bruidegom in spe.

Ambtenaren, politie en ZOOV
Vanaf 1 april heeft ook de politie Oost Gelre haar onderkomen in het gemeentehuis, op de begane grond. Het nieuwe kantoor trekt veel bekijks, vooral van de kinderen. ZOOV (vervoer op maat) gaat ook werken vanuit het gemeentehuis. De ambtenaren van de gemeente Oost Gelre hebben in Lichtenvoorde een prachtig onderkomen en kunnen weer jaren vooruit.

Veel Oost Gelrenaren kwamen een kijkje nemen in het vernieuwde gemeentehuis in Lichtenvoorde. foto: Kyra Broshuis
Veel belangstelling voor de nieuwe trouwzaal in het gemeentehuis van Oost Gelre. foto: Kyra Broshuis

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant