Lyonn Elshof met zijn werkstuk dat goed is voor een derde plaats. foto: PR
Lyonn Elshof met zijn werkstuk dat goed is voor een derde plaats. foto: PR

Lyonn Elshof knap derde bij NK Timmeren

Algemeen

LICHTENVOORDE - De titel 'excellent vakman' heeft Lyonn Elshof (20) al op zak. Hij werd derde bij de zogenaamde Skill Heroes (de kwalificatieronde voor de nationale vakwedstrijden voor MBO'ers) in de categorie bouwtimmeren. Dat gaf hem de toegangskaart voor het NK. Afgelopen week vertrok Lyonn naar Amsterdam om zijn kwaliteiten als timmerman te laten zien.

Door Kyra Broshuis

Tijdens het NK mag Lyonn deelnemen in de categorie bouwtimmeren. De opdracht die Lyonn krijgt is niet eenvoudig. "Maar gelukkig heb ik de moeilijkheden die erin verwerkt zijn, wel een keer gehad tijdens de trainingen", zo vertelt het jonge talent. Ook leermeester Ton Steentjes is zeer tevreden over de prestaties van zijn pupil. Lyonn is al blij dat hij überhaupt heeft mogen deelnemen. "Dat is al helemaal geweldig. Het begon allemaal toen ik, terwijl ik op de bouw bij WAM en Van Duren werkte, gebeld werd door het Graafschap College. Ik kreeg te horen dat ik was uitgekozen om mee te doen aan het NK Bouwtimmeren, echt super! Ik heb me toen goed voorbereid, veel geoefend en dat heeft wel effect gehad." In Amsterdam is hij één van de acht deelnemers voor deze klasse. Het NK wordt voor 35 beroepen georganiseerd. Lyonn werkt met zijn eigen gereedschap en gereedschap dat hij van school meeneemt. "De opdrachten zijn altijd heel bijzonder, geen dingen die je dagelijks tegenkomt. Dat vind ik ook het mooiste, uitdagende dingen bouwen is mijn passie."

Goed voor derde plek
In de RAI in Amsterdam bouwt Lyonn een dakonderdeel. Na een grondige bestudering van de tekening gaat hij voortvarend aan de slag en levert een uitstekend werkstuk af. De concurrentie doet het echter ook goed dus het blijft spannend. Zaterdagavond om 18:00 komt de uitslag: Lyonn heeft de derde plaats behaald, een fantastische prestatie. "Ik ben super tevreden. Hier in Amsterdam op het podium staan, dat was mijn wens. De nummers 1 en 2 waren bij de kwalificatieronde ook eerste en tweede. Dat ik nu derde wordt op het NK is geweldig, ik ben heel trots op deze prestatie." aldus de jonge Lichtenvoordenaar.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant