Spanning op de bank. Foto: PR
Spanning op de bank. Foto: PR

Longa'30 krijgt zondag koploper BVC'12 op bezoek

Algemeen

LICHTENVOORDE - Aanstaande zondag wacht Longa'30 het treffen met koploper BVC '12. De ploeg uit Beek speelde afgelopen zondag met 1-1 gelijk tegen naaste belager Bemmel en hield die ploeg daarmee achter zich.

Longa'30 versloeg ook een directe concurrent; in Enschede werd Rigtersbleek met 0-1 verslagen. Waar de defensie van Longa een week eerder tegen Germania (6-3 winst) nog kwetsbaar oogde, gaf het tegen Rigtersbleek amper een kans weg. En dan kun je een keer aan één goal genoeg hebben... Het was Jurgen Wiegerinck die 'op zijn Wiegerincks' scoorde: met een prima kopbal bracht hij Longa'30 de tweede zege op rij.
BVC '12 is aan een opmerkelijke opmars bezig. In seizoen 2012-2013 kwam het namelijk nog uit in de vijfde klasse. Vier seizoenen en evenveel promoties verder speelt het dus bij Longa'30 in de eerste klasse, en ook daar gaat het de ploeg weer voor de wind. Het kampioenschap is echter nog lang niet binnen, want net als de strijd om degradatie is de strijd om de titel razend spannend.

In de heenwedstrijd bleek BVC '12 het sterkst. Longa'30 ging in Beek met 1-0 onderuit dankzij een benutte penalty van Rik Sebens. Sebens is sowieso een man om in de gaten te houden; hij scoorde in de drie voorgaande seizoenen liefst 70 competitiegoals en staat dit seizoen ook alweer op tien treffers.
Longa'30 gaat er zondag alles aan doen om een derde zege aan de winstreeks toe te voegen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant