KSV 1 incasseert gevoelige nederlaag

Algemeen

VRAGENDER - KSV 1 verloor op zondag 26 maart met 3-1 van aartsrivaal Erix en deed daarmee slechte zaken in de strijd om handhaving. De ingevallen A-junior Wout Oonk scoorde de enige treffer van KSV.

Na de knappe 1-0 overwinning van vorige week tegen MEC speelde KSV vandaag in Lievelde de beladen derby tegen Erix. Voor aanvang van het duel stonden de ploegen op de veilige achtste en negende plek, met ieder twintig punten uit achttien wedstrijden. De winnaar van vandaag zou een belangrijke stap zetten in de strijd tegen degradatie. Beide teams begonnen afwachtend aan het duel. Het spel golfde in de beginfase op en neer zonder dat het voor beide doelen gevaarlijk werd. In de zevende minuut was het bijna 1-0 voor de thuisploeg toen een Erix-speler de bal op de lat kopte na een hoekschop. KSV was hiermee gewaarschuwd. In de achttiende minuut zette Erix-middenvelder Luuk Weenink een goede aanval op. Hij speelde zijn spits laag in de voeten aan, die kaatste de bal terug en vanaf rand zestien schoot de Erix-middenvelder de bal onhoudbaar achter KSV-doelman Pascal Wolterink. De massaal aanwezige KSV supporters baalden flink van deze achterstand maar pepten hun helden op.

In de 21ste minuut testte KSV-aanvaller Stefan Wolterink voor het eerst de Erix-keeper. Hij draaide goed weg bij zijn tegenstander en schoot de bal op doel. Helaas miste zijn schot kracht en precisie, waardoor de Erix-keeper de bal klemvast kon pakken. KSV kwam daarna wat beter in de wedstrijd. Na een mooie actie schoot Rick Tanck de bal in de 35ste minuut over. Twee minuten later kreeg Rick zijn tweede mogelijkheid. Na een aanval van KSV ontving hij de bal veertig meter van het doel van de uitgekomen Erix-doelman. De Erix-verderdigers zetten echter meteen goed druk op de bal, waardoor Rick dit buitenkansje niet kon verzilveren. Twee minuten later werd rechtsback Teun Lageschaar op snelheid geklopt door de snelle linksbuiten van Erix. Na goed verdedigen van laatste man Jorrit Spexgoor en doelman Pascal Wolterink werkte Teun de bal weg. Kort voor rust kreeg KSV een domper te verwerken, toen middenvelder Tim Minkhorst noodgedwongen het veld moest verlaten na een hoofdblessure. Na een vrije trap van Walter Overkamp kwam Tim met zijn hoofd in aanraking met het hoofd van een Erix-speler. A-junior Wout Oonk verving Tim. Pal voor rust kopte voorstopper Tim Lageschaar een hoekschop perfect in. De Erix-doelman was al geklopt, maar helaas kopte een speler van Erix de bal net voor de doellijn weg. Daarna gingen beide teams rusten.

Na rust was de eerste kans voor Erix. Maar gelukkig belandde het afstandsschot van de Erix-middenvelder naast het doel. Daarna pakte KSV het initiatief en zette druk op het doel van Erix. In de 58ste minuut mocht Stefan Wolterink aanleggen voor een vrije trap. De Erix-defensie wist zijn voorzet nog weg te werken. Maar de afgeslagen bal, was een prooi voor Wout Oonk. Hij nam de bal goed aan en schoot vanaf rand zestien overtuigend de 1-1 binnen. Nadat A-junior Wout eerder al in vriendschappelijke wedstrijden had gescoord voor KSV 1, was dit zijn eerste competitiedoelpunt in de hoofdmacht van KSV. Aangezien KSV goed uit de kleedkamer kwam, was de 1-1 terecht. Meteen na de 1-1 betrad aanvaller Erwin van de Wolfshaar het veld. Hij verving Rick Tanck. Kort daarvoor was Frank Dijk middenvelder Coen Boschker komen vervangen. Rechtsback Teun Lageschaar schoof hierdoor door naar het middenveld. Hoewel KSV het betere van het spel had, stond het in de 63ste minuut pardoes 2-1. Erix-rechtsbuiten Rowan Weenink kreeg de bal in de zestien in de voeten gespeeld. Hij draaide goed weg bij zijn directe tegenstander en schoot beheerst de 2-1 binnen. Hierbij zag de KSV-defensie er niet heel goed uit. Door deze plotselinge achterstand ging KSV te gehaast voetballen. Dit leidde tot veel balverlies. Na slordig balverlies van KSV besliste de ingevallen Erix-aanvaller Cas Ekelhof in de 82ste minuut het duel. Hij liep slim weg van zijn directe tegenstander en schoot de dieptepass goed binnen. Een minuut later maakte Wout Oonk bijna zijn tweede van de middag. Na een goede voorzet vanaf rechts kopte Wout de bal op doel. De Erix-keeper was attent en voorkwam de 2-3. In de 90ste minuut probeerde de sterk ingevallen Wout het nog een keer. Maar zijn schot vond geen doel. Al met al was de overwinning van Erix vandaag terecht. Waar KSV door onzuivere passing veel balverlies leed, liet de thuisploeg de bal beter lopen in dit rommelige duel.

Op zondag 2 april speelt KSV om 14.30 uur de volgende derby tegen het dit seizoen verrassend sterk presterende KSH. Hopelijk kan KSV dan profiteren van het thuisvoordeel tegen de ploeg van oud KSV 1 speler Marco Engelberts.