De winnaars van de Corsoquiz 2017: groep Kwartet. Foto: PR
De winnaars van de Corsoquiz 2017: groep Kwartet. Foto: PR

Groep Kwartet domineert finale CorsoQuiz

Algemeen Bloemencorso Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - 'Gelegenheids'-corsogroep Groep Kwartet heeft de finale van de CorsoQuiz 2017 gewonnen. Vanaf het begin domineerden ze op de finaleavond. Kwartet, bestaande uit Brendan Ubbink, Jordy Mellink, Nick Raben en Bryan Oonk neemt hiermee de titel over van Hooiland.

Corsogroep Boschlaan, het herenteam van de Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde, groep Hooiland, corsogroep Kwintet en Groep Kwartet hadden zich tijdens de voorrondes geplaatst voor een plek in de finale die afgelopen vrijdag plaatsvond. Tijdens de drukbezochte finale werd naast het Lichtenvoords corso af en toe een zijsprong gemaakt naar andere corso's. Er werd zowel getest op de kennis van actuele feiten en wagens als ook de kennis van langer geleden.

Op feitenkennis kon Kwintet zich nog redelijk meten met het vele malen jongere Kwartet, op de fotokennis van actuele wagens kon Hooiland zich dan weer redelijk meten met Kwartet. In de totaaloptelling liet Groep Kwartet de rest echter op een straatlengte afstand. Kwartet is hiermee de derde winnaar van de CorsoQuiz en wint daarmee de wisselbeker en een avond bij Markt 5.

Traditioneel wordt de finale afgesloten met een optreden van een talentvolle Lichtenvoordse band. Dit jaar was dit School's Out. De jongens en meid lieten zien dat dit niet voor niets was. Ze creëerden een perfecte sfeer voor de officieuze kick-off voor het corsojaar 2017.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant