Paasloop nu van start bij Meekenesch

Algemeen

LICHTENVOORDE - De Paasloop, georganiseerd door Lopersgroep '90, gaat dit jaar van start bij zwembad Meekenesch.

Vijfentwintig jaar lang werden de routes van de Paasloop gelopen vanuit het clubgebouw van Litac aan de Varsseveldseweg richting de Vennebulten. Dit jaar heeft de organisatie van de Paasloop er voor gekozen te starten aan het Eschpark bij Zwembad Meekenesch. De uitgezette routes voor de jeugd gaan via de Kerkhoflaan richting Beekdal. Er is rekening gehouden met de verkeersveiligheid. In de routes zijn geen drukke straten en oversteken opgenomen. De routes van 5 en 10 km gaan via de Vlinderbrug over zand- en asfaltwegen richting Lievelde. Ook hier is rekening gehouden met de verkeersveiligheid.

De afgelopen tijd trok de Paasloop elk jaar meer sportievelingen. Hopelijk vinden zij ook de weg naar Meekenesch. Veel lopers in Lichtenvoorde en omstreken hebben de Paasloop in hun agenda staan. Iedereen die op eerste Paasdag, zondag 16 april, tussen de familieactiviteiten door sportief bezig wil zijn is van harte welkom. Voor zowel de jeugd, als voor de beginnende en gevorderde lopers is er een passende afstand. Lopers kunnen kiezen tussen de volgende afstanden: 1,75 en 2,5 kilometer en de vijf en tien kilometer. Er is genoeg parkeerruimte en voldoende plaats voor supporters. Parkeren kan op de parkeerplaats bij Meekenesch en op de carpoolplaats.

De Paasloop wordt mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers, waaronder (ex)leden van Lopersgroep'90 en door sponsoren. Voor het eerst wordt gebruik gemaakt van elektronische tijdsregistratie. Inschrijving vooraf is niet mogelijk. Start en finish zijn aan het Eschpark. Bij Meekenesch kunnen lopers zich inschrijven en gebruik maken van douches en kleedruimtes.


www.lopersgroep90.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant