De kampioenen van het schooltennis. Foto: PR
De kampioenen van het schooltennis. Foto: PR

Jorisschool wint schooltennistoernooi

Algemeen

LICHTENVOORDE - Voor het eerst werd het schooltennistoernooi voor basisscholen gehouden. De Jorisschool werd winnaar en mocht de wisselbeker in ontvangst nemen.

Vorig jaar mei is het schooltennis project van de KNLTB op alle basisscholen in Lichtenvoorde en kerkdorpen geïntroduceerd. Initiatief nemers waren TC Harreveld, TC Vragender, TC Lievelde, ZTV Zieuwent, LTC de Kei en Tennisschool Frans Bouwhuis.

Dit is de basis geweest om te starten met een jaarlijks schooltennistoernooi voor de verschillende basis scholen. Op 15 maart was het zover, 71 leerlingen konden, na een jaar tennissen tijdens de gymlessen, hun vaardigheden aan het grote publiek laten zien bij sportpark LTC De Kei te Lichtenvoorde. In de verschillende categorieën, rood, oranje en groen, werden in poules wedstrijden gespeeld. De finales werden op 22 maart gespeeld.

Na een aantal spannende partijen bleek de Jorisschool te sterk te zijn voor de rest van de deelnemers en is zij kampioen geworden. De kampioenen mochten de 'Schooltennis Toernooi Wisselbeker 2017' in ontvangst nemen. Naast de grote wisselbeker mochten de winnaars van de diverse onderdelen een eigendomstrofee en/of een diploma in ontvangst nemen.

De uitslagen bij de categorieën zijn als volgt;
Groen:
1 Morris Elferink
2 Laura van Veen
3 Floor Gartsen
4 Milou Berendsen
Oranje:
1 Gijs Harbers
2 Teije Joling
3 Siem Papen
4 Merle Hartjes
Rood:
1 Pien Kolkman
2 Maylynn Rooks
3 Sophie Wolterinck
4 Nora Tankink

De organisatoren willen langs deze weg het personeel van de scholen bedanken voor hun medewerking alsook de sponsoren Knufing Transpoort BV voor de prijzen, Jumbo voor het beschikbaar stellen van fruit, en de Gemeente Oost Gelre voor haar financiële bijdrage. De organisatie hoopt dat er volgend jaar met net zoveel enthousiasme en strijdlust gestreden wordt voor de begeerde wisselbeker.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant