Drie bands op KUDO avond bij Taste

Algemeen

GROENLO - Bij Rockcafé Taste worden Kom Uit De Oefenruimte (KUDO) avonden voor regionale bands gehouden. Drie bands staan op zaterdag 8 april op de planken.

De KUDO avonden zijn bedoeld voor bands die de oefenruimte uit willen, een try-out willen doen, zichzelf willen presenteren, podiumervaring op willen doen en die gewoon graag willen spelen.

Pigpop festival Beltrum en Rockcafé Taste hebben de handen ineen geslagen: uit alle bands die meedoen met de KUDO avonden van dit seizoen, wordt één band uitverkoren die het Pigpop festival van 20 mei mag openen. Er zal op iedere KUDO avond een afvaardiging van Pigpop aanwezig zijn en het publiek mag ook een stem uitbrengen op de band van wie zij vinden die Pigpop mag openen.

Er zijn in totaal vier KUDO avonden, waar totaal dertien bands optreden waar uit gekozen kan worden. Pigpop zal in overleg met Taste en na het tellen van de publieksstemmen, de keus maken welke band dit gaan worden. Daarnaast zullen er uit de uitgebrachte publieksstemmen twee keer twee vrijkaarten voor Pigpop getrokken worden. Op zaterdag 8 april staan er drie bands op de planken:

Cannibalistic Sqvirrel
Cannibalistic Sqvirrel is een metalband, opgericht in Doetinchem, die sterk beïnvloed is door de New Wave Of British Heavy Metal (NWOBHM) en de jaren '80 thrash metal. De bandleden zijn allemaal rond de twintig jaar en vinden het belangrijk dat de echte metal niet verloren raakt. Bij het schrijven van nummers wordt erop gelet dat er flink geheadbangt en gemosht kan worden.

Sideburn
Sideburn is een Winterswijkse vijfkoppige coverband, waarvan de leden een grote diversiteit aan muzikale voorkeuren hebben, hetgeen zich uitdrukt in het veelzijdige repertoire. Sideburn laat zich niet in een hokje te stoppen, maar in de stijl staat wel steeds de rauwe gitaarsound centraal. Zo worden covers nooit klakkeloos nagespeeld, maar weet Sideburn er altijd zijn eigen kenmerkende geluid en draai aan te geven. In het repertoire heeft Sideburn nummers opgenomen van onder andere Foofighters, Kings of Leon, Kaiser Chiefs en Go back to the Zoo. Daarnaast worden ook 'golden oldies' van o.a. ZZ top en CCR niet geschuwd! Sideburn staat hiermee garant voor een avondje gevarieerde muziek met een rauw rockrandje.

Legacy
Deze band bestaat zo'n tien jaar uit dezelfde basis bezetting. Een drummer (en zang), twee gitaristen (waarvan één zanger) en een bassist. De bandleden komen uit Borculo, Lochem en Eibergen.
Een tijd geleden is de band versterkt met een zangeres uit Neede. Ze zijn nu een jaar aan het repeteren met de nieuwe zangeres en wilden graag een try out doen met deze nieuwe bezetting.

De KUDO avonden beginnen om 21.30 uur, de entree is gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant