Afbeelding
Dressmannen staan klaar voor de modeshow. Foto: Karin Stronks

Topdrukte bij koopzondag en modeshow

Algemeen

Honderden bezoekers in centrum

Door Karin Stronks

LICHTENVOORDE – De modeshow en koopzondag van 2 april trokken honderden bezoekers naar het centrum van Lichtenvoorde. Dagjesmensen genoten vanaf tjokvolle terrassen van de 'Fashion Sunday' onder het genot van een drankje of hapje. De ijsverkooppunten draaiden op volle toeren. Het prachtige lenteweer was zeker debet aan de enorme drukte maar ook de winkels werden prima bezocht.

Rond de klok van half vier ging een modeshow van start, een ladyspeaker vertelde bijzonderheden over de getoonde kleding, schoenen en accessoires. Mannequins en dressmannen wachtten tot zij waren voorgesteld en vervolgens liepen zij glimlachend over de T-vormige catwalk en showden de nieuwe voorjaarsmode. Ritmische muziek zorgde voor extra sfeer rondom de modeshow. Achter de trailer stonden de modellen enigszins gespannen klaar, nog even de laatste hand leggend aan hun moderne outfit.

Intussen werd gezellig bijgekletst op de bomvolle terrassen onder het genot van een drankje en hapje. De aan de markt grenzende horeca moesten alle zeilen bijzetten om de vele gasten van een consumptie te voorzien. Simone Wagener liep met een volgeladen dienblad richting haar tafeltje. "Ik moest eigenlijk om drie uur beginnen maar werd al veel eerder gebeld. Het is echt druk en gezellig, alleen maar goed voor Lichtenvoorde", zegt ze lachend. Ze bracht vlot de bestelling weg.

Niet alleen de terrassen zaten vol, ook in de winkels was het een drukte van belang. Klanten bewonderden de voorjaarscollectie en namen stukken mee naar de pashokjes. Bij een schoenenzaak stond een lange rij voor de kassa. Op de markt vlakbij de catwalk stond een dame ballonnenkunstwerkjes te maken. Ook zij had het druk, veel kinderen wilden wel een hondje, bloem of hartje van langwerpige ballonnen mee naar huis nemen. Lichtenvoorde kan terugkijken naar een zeer succesvolle 'Fashion Sunday'.

Volle terrassen tijdens Fashion Sunday. Foto: Karin Stronks
Zila Ertunc bedient met een grijns. Foto: Karin Stronks
Ballonnenkunst op de markt. Foto: Karin Stronks
De modeshow bekijken vanaf het terras. Foto: Karin Stronks
Nieuwe collectie geshowd op catwalk. Foto: Karin Stronks
Gezellig en druk tijdens Fashion Sunday. Foto: Karin Stronks

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant