Spannende kruisjasavond in Harreveld

Algemeen

HARREVELD - De kruisjasavond in Harreveld was een spannende aangelegenheid.

Daar waar enkele koppels een slaperig begin kenden, waren het de andere koppels die direct fanatiek in de aanval gingen. Flinke scores van 1700, 1800 punten en meer. Zo waren de wat oudere kaartrotten goed in hun element. Vooral Kampshof met zijn gelegenheidsmaat straalde tot ver achter de oren.
Maar in ronde twee rechten zich de andere koppels en kwamen deze weer volop in de running en konden alle koppels zich inzetten voor de laatste ronde.

Maar ook onderin was er dit keer volop strijd om de poedelplek te ontlopen, maar hier zat voor de strijdende koppels meer het geluk mee. Het koppel Rouwhorst – van Bronkhorst kende deze avond weinig kaartgeluk en met de schaarse troeven kon men de poedelplek niet ontlopen. Aan de hoogste tafels echter ging het mee gelijk op en hield het koppel Kampshof – Silias net genoeg marge over voor de eerste plaats. In deze strijd gingen deze avond ook de dames goed mee en was het ook de jongste deelneemster, dochter van Pa ter Bogt die in de prijzen viel. Maar ook een opmerkelijke kruisjasrol voor de dames Knufing - Nieuwenhuis die slim introevend naar plek drie klommen. De laatste kruisjasavond van dit seizoen is op vrijdag 21 april in café de Boer te Harreveld.

De uitslag: 1. Kampshof – Silias 4910 punten; 2. Reinsen – Gr. Nibbelink 4860 punten; 3. Knufing – Nieuwenhuis 4850 punten; 4. ter Bogt – ter Bogt 4740 punten; 5. ten Have – ten Hove 4730 punten. Met een laagterecord van 3200 punten was de troostende poedelproost voor het duo Rouwhorst – van Bronkhorst.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant