Duckracers 1.0 winnen St. Switbertusbokaal

Algemeen

LICHTENVOORDE - Op vrijdag, 14 april vond de finale plaats van de Open Team Competitie handboogschieten 2017 van de Handboogsportafdeling van St. Switbertus. Tijdens de 4 competitie avonden op dinsdag 7, 21, 28 maart en 4 april zijn door elk van de 38 deelnemende teams totaal 120 wedstrijdpijlen verschoten.

De twaalf best geklasseerde teams schoten op deze vrijdag in knock-out-finales om de St. Switbertus Bokaal. De eerste vier teams (De Eumkes, De Duckracers 1.0, Tapperij van Ooyen C en Lansink-Bluiminck) hadden de eerste ronde vrij.
Ook dit jaar werden alle wedstrijden volgens het setsysteem geschoten. Hierbij bestaat een set uit vier geschoten pijlen (1pijl per team lid). Het team dat per vier pijlen de meeste punten heeft wint de set. Bij een gelijke stand word er een shoot-off van één pijl verschoten.

Tijdens de achtste finale (best of five sets) streden de teams die op de vijfde tot en met de twaalfde plaats waren geëindigd tegen elkaar om een plaats in de kwartfinales. Dusseldorp was niet opgewassen tegen De Olde Garde 2 en verloren met 3-0.
De Verkenners 1 en Tapperij van Ooyen 13 maakten er een spannende wedstrijd van. Twee van de vier sets moesten beslist worden door een shoot-off. Tapperij van Ooyen 13 bleek hierin beter en won de wedstrijd met 3-1.
Luck Raak, het enigste damesteam dat de finale avond haalde, moest het opnemen tegen Marku Bouw BV. Marku Bouw BV won de wedstrijd met 3-1.
We are Back won de laatste achtste finale vrij gemakkelijk (met het hoogste gemiddelde van de ronde) met 3-0 van De Verkenners 3.

Na de achtste finale moesten de winnaars hiervan het in de kwartfinales (best of five sets) opnemen tegen de nummers één tot en met vier uit het eindklassement van de voorrondes. In deze kwart finales moest het als eerste geplaatste De Eumkes het opnemen tegen debutant De Olde Garde 2. De Olde Garde 2 wist voor een enorme verrassing te zorgen door op het juiste moment net iets meer te schieten als De Eumkes. De Olde Garde 2 won met 3-2 van De Eumkes ondanks een veel hoger gemiddelde De Eumkes.
Tapperij van Ooyen 13 wist met 3-1 te winnen van Lansink-Bluiminck.
Tapperij van Ooyen C (als derde geplaatst) kwam tegen Marku Bouw BV met 2-0 achter. Door drie goede sets te schieten wisten ze de wedstrijd alsnog met 3-2 te winnen.
De Duckracers 1.0 wisten, na een paar jaar afwezigheid in de OTC, de finaleavond meteen weer te halen. Ze wisten hun wedstrijd tegen We Are Back met 3-1 te winnen en werden daarmee de laatste halve finalist.

De eerste halve finale ging tussen twee verrassende teams namelijk De Olde Garde 2 (8) en Tapperij van Ooyen 13(12). Tapperij van Ooyen 13 nam een 2-0 voorsprong maar De Olde Garde 2 kwam terug tot 2-2 en vervolgens tot 3-3. De laatst set wist Tapperij van Ooyen 13 te winnen zodat de einduitslag 4-3 voor Tapperij van Ooyen 13 was.
Ook de andere halve finale tussen Tapperij van Ooyen C en De Duckracers 1.0 was een spannende wedstrijd. Tapperij van Ooyen C wist een voorsprong te nemen van 3-1 maar de Duckracers 1.0 kwamen knap terug tot 3-3 zodat ook hier de laatste set de beslissing moest brengen. De Duckracers 1.0 wisten deze set met 1 punt verschil te winnen waardoor zij door gingen naar de finale

In de finale (best of nine sets) nam Tapperij van Ooyen 13 het dus op tegen Duckracers 1.0.
De Duckracers 1.0 wisten mede door een gewonnen shoot-off de eerste twee set's te winnen. Deze kleine voorsprong wisten de Duckracers 1.0 vast te houden. Alle volgende sets werden om en om door beide teams gewonnen zodat de Duckracers 1.0 met 5-3 de finale wisten te winnen. Duckracers 1.0 wisten daarme voor de tweede keer de St. Switbertus bokaal te winnen.

Tussen de finalerondes door werden de prijzen uitgereikt voor de beste teams en schutters individueel.
Extra vermelding was er voor Mike Reukers die met 290 de hoogste score totaal score ooit schoot.

Herenteams: 1. De Eumkes (1079); 2. Duckracers 1.0 (1047); 3. Tapperij van Ooyen C (1043).
Damesteams: 1. Luck Raak (995); 2. Duckracers 2.0 (922); 3. Aangeschoten Wild (873)
Gemengde Teams: 1. Archerhoek (982); 2. Eeftink Rensing (975); 3. Vreewin (973)
Heren individueel: 1. Nico Elferink, De Eumkes 277; 2. Roel te Molder, Marku Bouw BV 274; 3. Bas Weidekamp, De Verkenners 1 273

Dames individueel: 1. Carla Kuenen, Luck Raak 265; 2. Lidy Eskes, Luck Raak 259; 3. Lummy Stottelaar, Duckracers 2.0 251.
Deze prijzen zijn gebaseerd op de resultaten over de vier competitieavonden.

Tijdens de competitie konden de deelnemers raden hoeveel punten totaal tijdens deze avonden zouden worden verschoten. Bart Engelberts van team De Eumkes zat er met zijn schatting van 34680 drie punten onder, hetgeen werd beloond met een taart. Na afloop van de finale en uitreiking van de prijzen werd de avond onder het genot van een drankje nog een tijdje gezellig voortgezet.
De volledige einduitslag staat op www.st-switbertus.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant