Jumbo Bennink deelt ontbijtdozen uit, links Jerry Wopereis en rechts André Vreman. Foto: Karin Stronks
Jumbo Bennink deelt ontbijtdozen uit, links Jerry Wopereis en rechts André Vreman. Foto: Karin Stronks

Jumbo Bennink deelt ontbijtdozen uit

Algemeen

LICHTENVOORDE – Op de vooravond van de vijfde editie van de Koningsspelen, die op vrijdag 21 april op basisscholen in heel Nederland zijn gehouden, deelden Jumbo vestigingen ontbijtdozen uit. Jumbo Bennink deed ook mee met deze ludieke actie. Vertegenwoordigers van elf basisscholen uit Lichtenvoorde en de kerkdorpen kwamen op donderdag 20 april naar Jumbo Bennink om het verpakte ontbijt voor de volgende dag op te halen.

Door Karin Stronks

Jerry Wopereis en André Vreman van Jumbo Bennink vingen de vertegenwoordigers van de basisscholen op en samen met enkele collega's zorgden zij ervoor dat de juiste pakketten bij de juiste scholen terecht kwamen. "Wij werken graag mee aan deze actie waar de combinatie van gezonde voeding, een goed ontbijt als basis voor de dag, en sport en bewegen onder de aandacht van scholieren komen! Vrijdag gingen de leerlingen samen ontbijten en hielden de scholen de Koningssportdag", legt Jerry Wopereis uit.

De dozen bevatten een compleet ontbijt, gebaseerd op de schijf van vijf, brood werd apart erbij geleverd. Jerry: "De pakketten worden landelijk samengesteld maar we weten dat er melk, fruit, komkommer, vleeswaren en kaas maar ook zoet beleg zoals appelstroop in zit. De deelnemende scholen konden het ontbijt via de koningsspelen website bestellen en ook aangeven of er kinderen met een allergie of dieet zijn." De dozen en het brood werden in de auto's geladen, Jumbo medewerkers hielpen hierbij.

De landelijke koningssportdag, inclusief koningsontbijt, werd op vrijdag 21 april gehouden. Na het ontbijt begonnen de scholieren de dag met een warming up op een lied van Kinderen voor Kinderen. Daarna ging het sportieve dagprogramma van start. De Koningsspelen worden georganiseerd door de Johan Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation. Vijf jaar geleden werd de eerste editie gehouden vanwege de inhuldiging van koning Willem Alexander. Sindsdien zijn de Koningsspelen een jaarlijks terugkerend evenement geworden op de laatste vrijdag voor Koningsdag.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant