Jeugdvoetbaldag bij Longa
Jeugdvoetbaldag bij Longa

Longa'30 gastheer KNVB-Jeugdvoetbaldag

Algemeen

LICHTENVOORDE - Op zaterdag 3 juni vindt de Jeugdvoetbaldag 2017 van het district Oost van de KNVB plaats in Lichtenvoorde op de accommodatie van sv Longa'30 aan de Raadhuisstraat.

Longa'30 heeft het verzoek van de KNVB aanvaard om de groots opgezette jeugdvoetbaldag in samenwerking met de KNVB te organiseren. Deze dag, zo blijkt uit de opgedane ervaring van eerdere voetbaldagen, is één groots voetbalfeest voor zowel de deelnemers als de toeschouwers. Op deze voetbalhappening worden de twaalf districtsbekerfinales in de verschillende leeftijdsgroepen gespeeld in het kader van de KNVB Zwaluwen jeugdbekerwedstrijden in de categorie A. Dit is de sterkste afdeling van de ingedeelde jeugdteams. Daarnaast vinden de districtsfinales plaats van het schoolvoetbal voor de meisjes en de jongens van de groepen 5/6 en 7/8. Tevens zijn er demo's van mini-pupillen en G-voetbal.
Longa'30 beschikt over vijf voetbalvelden en een pannaveld, die vrijwel de gehele dag nodig zijn om in het tijdsbestek van 9.30 uur tot 17.30 uur de ruim dertig wedstrijden te kunnen laten spelen. Tevens zal een groot aantal vrijwilligers ingezet worden om de diverse deelnemende ploegen te begeleiden en de Jeugdvoetbaldag in goede orde te laten verlopen. Alles wordt er aan gedaan, om er op deze dag een mooi voetbalfeest van te maken in Lichtenvoorde, dat ongetwijfeld veel toeschouwers zal trekken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant