De start van een groep lopers. Foto: PR
De start van een groep lopers. Foto: PR

Eerste van vijf Run Archery wedstrijden vanaf Swite

Algemeen

LICHTENVOORDE - In Lichtenvoorde wordt op zaterdag 29 april de eerste van een serie van vijf Run-Archery wedstrijden van 2017 in Nederland gehouden.

Zaterdag worden van 11.00 tot 12.00 uur eerst de kwalificaties gelopen, dit gaat volgens een nieuwe opzet, waarbij de deelnemers elke 30 seconden starten en op tijd het parkoers afleggen. De snelste deelnemers plaatsen zich voor de finales, deze zijn tussen 13.00 en 15.00 uur. Het evenement wordt voor de eerste keer afgesloten met een spectaculaire teamestafette om 15.30 uur. Start en finish is op het Swite terrein en de grote ronde gaat door het mooie Flierbeekpark.

Leuker dan alleen hardlopen
Run-Archery is nog steeds een onbekende sport met momenteel ongeveer 150 beoefenaars in Nederland, maar er is grote potentie vanuit het enorme legioen hardlopers. Run-Archery lijkt op biathlon, deelnemers rennen vier rondes met een handboog, op het schietpunt worden na elke ronde drie pijlen geschoten op een target, elke misser kost een strafrondje.

Switbertus is recentelijk gestart met een Start2Run-Archery trainingsgroep in Lichtenvoorde; er wordt elke donderdagavond om 19.00 uur getraind voor Run-Archery vanaf clubgebouw de Swite en momenteel zijn er twaalf enthousiaste deelnemers. Reactie uit de groep na vijf trainingen: "Run-Archery is veel leuker dan alleen hardlopen!" Geïnteresseerden zijn welkom om het eens te proberen.

Deelname uit Lichtenvoorde, Duitsland en Rusland
Er zijn mede door de eigen trainingsgroep zestien deelnemers uit Lichtenvoorde iedereen wordt van harte uitgenodigd deze sportievelingen aan te moedigen. Er zijn deelnemers uit Nederland vanuit Zoetermeer, Apeldoorn, Kampen, Haarlem, Wageningen, Utrecht en Zeeland. Er komen twee delegaties uit Duitsland en er komt zelfs een Rus helemaal uit Moskou naar de Run-Archery van Lichtenvoorde op zaterdag 29 april.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant