Spannende laatste puntenstrijd kruisjasseizoen

Algemeen

HARREVELD - De laatste puntenstrijd van het kruisjasseizoen bij café De Boer in Harreveld zit er op. De punten zijn verdeeld, de prijzen uitgereikt. Het nieuwe seizoen zal op vrijdag 22 september losbarsten.

Met een ongekende gemotiveerdheid begonnen de kruisjaskoppels vrijdagavond aan de laatste kruisjasavond van het seizoen in café de Boer te Harreveld. Omdat de heren kruisjassers de overheersende rol speelden tot nog toe, waren de dames duidelijk van plan iets recht te zetten.

Maar die opmerking was niet tegen dovemansoren gemaakt, vooral de oudgedienden, de bekende Jopies, de koppels dhr. Meekes-mevr. Esseling, Rietberg-Rietberg en Beerten-Krabbenborg waren op alle aanvallende slagen scherp oplettend. Er moest immers niet aan hun beroemde kruisjasstoelpoten worden gezaagd. Met scores van meer dan 1750 punten was de eerste toon gezet. Maar voor de dames was het een korte stilte voor een kruisjasstorm in de tweede ronde.

Met inhalende cijfers door forse scores ontstond er een kleine 'elitegroep' voor de laatste speelronde. Met een grote groep achtervolgers een sportief strijdende derde ronde, met fanatiek en luidruchtige dames aan een inhaalslag. En warempel, ze kregen gezelschap van betoverende Engeltjes op hun schouders om hoge scores binnen te halen. Zo strijdend voor een laatste kans, doch de eindsprint kwam te laat, de voorsprong wan de leidende koppels was te groot.

Maar toch in de eindstand een geweldige score van de plekken drie tot en met vijf. In dit dominante kaartgeweld waren er natuurlijk pechvolle achterblijvers. Die smaakvolle poedeldrank was deze avond voor het reservekoppel Rietberg-Rietberg. Met een glimlachende proost nam het koppel met de overige kruisjassers afscheid van een geweldig en sportief kruisjasseizoen met de wetenschap dat het nieuwe seizoen van start gaat op vrijdag 22 september.

Deze avond gezellig napratend onder het genot van een smaakvolle schnitzel met bijzondere dank voor de verzorging van alle kruisjasavonden door café de Boer. Na een periode van 35 jaar organiseren van de kruisjasavonden stopt Joop Kampshof en draagt hij het kruisjasstokje over aan Bonnie Nienhuis. Maar met zijn kaartmaat zullen beide Jopies in het nieuwe seizoen aan de kaartafel zeker wel actief blijven.

De uitslagen luidden als volgt:
1. Beerten-Krabbenborg 5050 punten
2. Rietberg-Rietberg 4850 punten
3. Mevr. Severt-dhr. Bokkers 4820 punten
4. Mevr. Esseling-dhr. Meekes 4810 punten
5. Mevr. Tankink-dhr. Reukers 4770 punten

Met 3510 punten was de poedelplek voor mevr. en dhr. Rietberg

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant