De winnende teams van het schoolvoetbaltoernooi. Foto: PR
De winnende teams van het schoolvoetbaltoernooi. Foto: PR

Schoolvoetbaltoernooi groot succes

Algemeen

LICHTENVOORDE - Op 12 en 19 april werd er door de voetbalclubs Erix, KSV, Longa'30 en RKZVC gezamenlijk weer het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi gehouden. De basisscholen van de dorpen Lievelde, Harreveld, Vragender, Lichtenvoorde, Mariënvelde en Zieuwent deden mee aan het schoolvoetbaltoernooi op de Longa voetbalvelden in Lichtenvoorde.

Zo'n dertig vrijwilligers, waaronder scheidsrechters, EHBO, kantinepersoneel en leden van de organisatie, zorgden ervoor dat beide wedstrijddagen soepel zijn verlopen. De teams deden allemaal keihard hun best om de felbegeerde wisselbeker en een schoolreisje naar de regiofinales in ontvangst te nemen. Het waren twee nog prille lentedagen waarbij de wind en lage temperaturen geen vat kreeg op de fijne sfeer op het veld en aan de zijlijn. De voorrondes werden op 12 april gespeeld rondom het voetbalcomplex van Longa'30.

Een groot aantal supporters was van de partij om de sportievelingen aan te moedigen. Na het eind van de eerste speeldag mochten er in totaal twaalf teams door naar de finaleronde die op 19 april plaatsvond, zes meisjes- en zes jongensteams. Voor de derde en vierde plek van de meisjes streden de basisscholen Canisius Harreveld tegen de Regenboog Lichtenvoorde.

Het was het een leuke wedstrijd om naar te kijken. De Regenboogmeisjes hebben deze wedstrijd gewonnen met 3-0 en hebben hiermee de derde plaats behaald. De finale van de meisjes, de St. Jozef Zieuwent tegen de OBS Het Hof was ook een spannende wedstrijd om naar te kijken. De blijdschap van de spelers en supporters was groot toen de meisjes van de St. Jozefschool uiteindelijk wonnen met 3-2 na een penaltyreeks.

De jongens van de St. Jozef uit Zieuwent mochten tegen de jongens van de Antonius Lievelde strijden om de derde en vierde plaats. De St. Jozef-jongens uit Zieuwent wisten door de overwinning van 2-1 de derde plaats te bemachtigen.

De finale van de jongens St. Jozef Lichtenvoorde tegen St. Jorisschool Lichtenvoorde is met 3-0 een duidelijke overwinning geworden voor de St. Jozefschool. Veel strijd werd geleverd en het was een erg spannende wedstrijd om naar te kijken. Het hele publiek deed dan ook fanatiek mee. Onder luid gejuich en gezang werden de prijzenbekers in de sportkantine van Longa in ontvangst genomen, en natuurlijk hoorde bij de eerste prijs een prachtig grote Wisselbeker. Deze grote beker moet natuurlijk volgend jaar weer verdedigd worden. Al met al was het een geslaagd tweedaags toernooi op de voetbalvelden van Longa '30 in Lichtenvoorde.

Op woensdagmiddag 10 mei zal bij voetbalvereniging Ruurlo in Ruurlo door deze twee winnaars gestreden worden voor de hoogste plek in de regiofinale.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant