Bestuur en 'oude' eigenaar van de Koppelpaarden. Foto: PR
Bestuur en 'oude' eigenaar van de Koppelpaarden. Foto: PR

Live muziek bij De Koppelpaarden op Koningsdag

Algemeen

Lichtenvoorde – De driekoppige formatie Backsoundmusic speelt op Koningsdag bij De Koppelpaarden. Deze acoustic coverband treedt op in het voorcafé en zal een zeer gevarieerd programma ten gehore brengen onder het motto 'niet keihard maar wel Keigaaf'. "Onze doelgroep is 35+ maar iedereen, dus ook jongeren, zijn welkom! Een maximumleeftijd hebben we niet Op Koningsdag speelt de band alles wat de bezoeker wenst, en wat volgens ons een fijne bijkomstigheid is dat de bezoekers tijdens het optreden met elkaar kunnen praten en elkaar ook kunnen verstaan", aldus één van de bestuursleden van De Koppelpaarden Exploitatie B.V..

Door Karin Stronks

Het is de eerste keer dat De Koppelpaarden meedoet met Koningsdag in Lichtenvoorde. "We zijn benaderd door het Oranjecomité met het verzoek of we mee wilden doen en we hebben volmondig ja gezegd. Dus ook bij De Koppelpaarden kan men tijdens Koningsdag, donderdag 27 april, met de bekende munten terecht en er hoeft geen entree betaald te worden!" 

Zoals reeds bekend is De Koppelpaarden eind 2016 overgenomen door een groep investeerders die zich ten doel hebben gesteld de alom bekende horeca gelegenheid met een grote historische betekenis voor Lichtenvoorde te behouden. Onderdeel hiervan zijn de plannen om het pand in oude glorie te restaureren en te renoveren tot een modern vier-sterren hotel restaurant met elf moderne hotelkamers die van alle gemakken voorzien zijn en een warme uitstraling hebben. Daarnaast zullen ook de zalen worden gemoderniseerd.

Het driekoppige bestuur van De Koppelpaarden wil tijdens Koningsdag alvast een tipje van de sluier oplichten wat betreft de renovatie- en restauratieplannen. "Als eigenaren hebben we een zeer ambitieus plan gemaakt met hulp van de beste architecten en adviseurs op het gebied van vormgeving, geluid en brandveiligheid. Allereerst zal de buitenkant worden gerestaureerd en in oude glorie worden hersteld. Vervolgens zal het voorcafé een metamorfose ondergaan en daarna zullen de hotelkamers worden gebouwd. We hopen dat de werkzaamheden in de loop van december te kunnen afronden. Periodiek zullen wij de bewoners van Lichtenvoorde en mogelijk toekomstige bezoekers via de Elna op de hoogte houden van de vorderingen."

Op Koningsdag kunnen de bezoekers tijdens het nuttigen van een drankje aan de hand van grote platte gronden en gevelaanzichten van oud naar nieuw die aan de wand zullen worden aangebracht een eerste indruk krijgen van de grootse plannen met De Koppelpaarden. Het einddoel is een mooi, warm en gezellig hotel restaurant te realiseren waar het goed vertoeven is.

De Koppelpaarden opent de deuren op Koningsdag om 11.00 uur, vanaf 15.00 uur staat de coverband Backsoundmusic op de planken. De band staat voor interactie met het publiek. Zij draaien geen vast repertoire af maar letten op wat de gasten leuk vinden, daar past de driekoppige band zich bij aan. De bestuursleden hebben de band bezig gezien en zijn het met elkaar eens dat het een prima band is. Ze spelen alles, van De Dijk tot Eric Clapton, van The Kinks tot de Rolling Stones en zoals reeds eerder genoemd, het geluid is zo goed dat de bezoekers gewoon met elkaar kunnen praten. Fijne luistermuziek die als de stemming er goed in zit een waar genoegen is. Backsoundmusic zal tot een uur of negen spelen waarna er voor de bezoekers alle tijd is om nog gezellig bij De Koppelpaarden een drankje te nuttigen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant