Ingrid te Veldhuis is blij met de medewerking van Comité Orange Lichtenvoorde. Foto: Annet Gierkink
Ingrid te Veldhuis is blij met de medewerking van Comité Orange Lichtenvoorde. Foto: Annet Gierkink

Comité Orange Lichtenvoorde ondersteunt SamenLoop voor Hoop

Algemeen

Muntenactie 'Rondje voor de SamenLoop! Proost!'

Door Henri Walterbos

OOST GELRE - De organisatie van de SamenLoop voor Hoop Oost Gelre, met organisatietalent in de gelederen uit Groenlo en Lichtenvoorde, stelt alles in het werk om zoveel mogelijk geld op te halen ten behoeve van het KWF, oftewel de kankerbestrijding. Door de inmiddels 25 ingeschreven teams voor de 24-uurs wandelestafette op 16 en 17 juni, op en rondom het terrein van de Muziekkoepel in Groenlo, worden inmiddels ook tal van bedachte activiteiten vorm gegeven om een zo groot mogelijke cheque aan het KWF te kunnen overhandigen op zaterdagmiddag 17 juni, 17.00 uur. Namens de gehele bevolking van Oost Gelre. Om die reden worden tal van organisaties binnen de gemeente aangesproken, contacten aangeboord, om mee te denken, mee te werken aan acties en initiatieven om geld te genereren voor het KWF.

Medewerking
Een van de acties die de organisatoren uit Groenlo en Lichtenvoorde met elkaar bedachten is een inzamelingsactie van horecamuntjes tijdens evenementen binnen evenementengemeente Oost Gelre, onder de noemer 'Een rondje voor de SamenLoop, Proost!!'
"Het houdt in dat we de bezoekers van evenementen, binnen de gemeente, vragen een muntje te doneren aan de actie, al mag geld ook uiteraard. De muntjes kunnen wij weer inleveren bij de organisatie van het betreffende evenement en krijgen daar de geldende waarde voor terug," legt Ingrid te Veldhuis, vice-voorzitster van de SamenLoop voor Hoop Oost Gelre de opzet uit. "Uiteraard kunnen we dit alleen maar doen met medewerking van de organisatie van het evenement. In Groenlo hebben we deze actie gehouden gedurende de carnaval. Dat werd een succes. Muntjes werkt nu eenmaal beter dan geld vragen, zo blijkt met soortgelijke acties. En er wordt niet minder om gedronken." Het moet volgens de initiators vooral een vriendelijke, laagdrempelige actie zijn, zo werd de boodschap ook in Groenlo verkondigd. Het werkte. "We hebben in Lichtenvoorde contact gezocht met het Comité Orange Lichtenvoorde, dat de festiviteiten rond Koningsdag in Lichtenvoorde organiseert. De gesprekken verliepen zeer soepel. Zij willen graag meewerken. Daar zijn we enorm blij mee."

Proosten
De naam voor de actie laat zich gemakkelijk verklaren, zo laat bestuurslid Jan van der Veen weten. "Tijdens de Samenloop worden er rondjes gelopen en de andere betekenis van 'een rondje' hoef je in Oost Gelre niet uit te leggen," lacht van der Veen. "Proost hebben we er achter gezet omdat we tijdens het evenement ook vooral het leven willen vieren. Er is 24 uur lang vermaak en muziek. Alle reden om te proosten met elkaar."

Goed gesprek
Namens Comité Orange Lichtenvoorde is het Dennis Molendijk die benaderd werd vanuit de organisatie van de SamenLoop voor Hoop Oost Gelre. Ook hij is enthousiast over de actie en de nut en noodzaak er van. "Afgelopen maand zijn we door de organisatie van de SamenLoop voor Hoop Oost Gelre gevraagd of we tijdens Koningsdag in Lichtenvoorde iets zouden kunnen betekenen voor dit geweldige initiatief in de strijd tegen kanker. Na een goed gesprek met een zeer enthousiaste organisatie was het voor ons als Oranjevereniging van Lichtenvoorde direct duidelijk dat we hier een steentje aan bij willen dragen. Onder het motto 'Een rondje voor de SamenLoop, Proost! Proberen we met zijn allen tijdens Koningsnacht en Koningsdag zoveel mogelijk munten of geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding voor wetenschappelijk onderzoek."

Collecteboxen
In de deelnemende café's zullen herkenbare boxen komen te staan waar zowel munten als geld in gedoneerd kan worden. Ook zullen er op Koningsdag enkele vrijwilligers een rondje lopen met de boxen. Eveneens een rondje voor de SamenLoop!

(IN EEN APART KADER ER NAAST/ERBIJ PLAATSEN SVP)

Wandelen voor de SamenLoop; 7 mei, Groenlo
Groenlo-Een activiteit die georganiseerd wordt door een deelnemend team is een wandeltocht. Het initiatief komt van Team Go4Life. Jeanne Spiekker en Peter Niewhoff maken deel uit van het team en verklaren hun initiatief tot het organiseren van en wandeltocht, om geld binnen te halen voor de actie. "Ons team doet mee aan de Samenloop voor Hoop Oost Gelre op 16-17 juni omdat we in onze eigen kring ook te maken hebben met deze ziekte. We willen graag meewerken om deze ziekte te lijf te gaan," aldus Niewhoff. Go4Life bestaat uit 15 teamleden die zich met ziel en zaligheid inzetten voor het goede doel. "We zijn bezig met het organiseren van een aantal activiteiten. Een van deze activiteiten is het organiseren van een wandeltocht op zondag 7 mei aanstaande in Groenlo. Er kan deelgenomen worden aan twee afstanden, te weten vijf en tien kilometer," vult Jeanne aan.

Er kan tussen 09.00 en 11.00 uur gestart worden bij Brouwhuys de Lange Gang, Kevelderstraat 15 te Groenlo. "De route van de vijf kilometer is erg leuk voor gezinnen met kinderen. De tien kilometer is meer voor de ervaren loper," wil Niewhoff nog kwijt. De route loopt door en rondom Groenlo. De kosten bedragen €2,00 voor kinderen en €5,00 voor volwassenen. De opbrengst komt geheel ten goede van de SamenLoop voor Hoop Oost Gelre.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant