Talloze prijzen zijn beschikbaar gesteld. Foto: PR
Talloze prijzen zijn beschikbaar gesteld. Foto: PR

Speelgoedbank Oost Achterhoek organiseert loterij

Algemeen

'Kinderen liggen aan de basis van de toekomst'

Door Barbara Pavinati

OOST GELRE - "Je faalt helemaal niet als je om hulp vraagt," vindt Ingrid Bravenboer, voorzitter van Speelgoedbank Oost Achterhoek. "Wees er blij mee, het betekent alleen dat je het niet allemaal alleen hoeft te doen!" Gezinnen met een minimaal inkomen en bestedingsbudget zijn welkom bij haar organisatie die kinderen gelukkig wil maken. Voor het opstarten is er echter geld nodig. Overleg met de gemeente is gaande en ook de Rabobank is bereid een duit in het zakje te doen. Maar er is meer nodig. Daarom is er een loterij in het leven geroepen.

Pleisters plakken
Bij de speelgoedbank wordt speelgoed aan kinderen uitgedeeld aan de hand van een puntensysteem. Ze krijgen bij inschrijving punten en kunnen die verdienen door aan activiteiten zoals knutselmiddagen of uitjes naar een boerderij mee te doen. Vervolgens kunnen ze voor die punten speelgoed 'kopen'. Zo leren ze gelijk budgetteren en krijgen ze het gevoel dat ze wél dingen kunnen en trots op zichzelf kunnen zijn. De bedoeling is om een heel sociaal platform op te zetten. Kinderen uit achtergestelde gezinnen hebben namelijk een andere hersenontwikkeling blijkt uit een artikel in Nature Neuroscience. Zij leren daarom minder goed probleemoplossend handelen, wat zij weer doorgeven aan de generatie na hen. Ingrid heeft een HBO-studie voor psychosociaal counselor afgerond en acht jaar ervaring in de schuldhulpverlening bij Humanitas. Ze weet waar ze over praat als ze zegt: "Kinderen liggen aan de basis van de toekomst. Als we de basis niet veranderen, dan blijven wij pleisters plakken. Er moet iets in de essentie veranderen. Daarom is de speelgoedbank in het leven geroepen. Iedereen is daar gelijk. Er is geen discriminatie. Hoe gemêleerder de groep, hoe meer je van elkaar begrijpt. En hoe meer je begrijpt, hoe groter je wereld wordt."

Loterij
De hele opzet van de speelgoedbank staat nog in de kinderschoenen en er is opstartgeld nodig. Daarom is de loterij met mooie prijzen om te winnen opgezet. Meer informatie over de sponsoren en prijzen is op de website te vinden. De lootjes kosten 2,50 en iedereen kan tot 2 juli een of meerdere loten kopen door geld op NL40RABO 0318 108 216, van St. Speelgoedbank Oost Achterhoek te storten. In de mededelingen mailadres en/of telefoonnummer zetten. Men krijgt dan het lotnummer gemaild of telefonisch te horen. Op 12 juli worden de winnaars bekend gemaakt.

Om meer aandacht en bekendheid te krijgen, staat de speelgoedbank op 25 mei op het Schaapscheerdersfeest te Lichtenvoorde. Daar verkopen ze zelfgemaakte Syrische hapjes. De opbrengst komt geheel ten goede aan de speelgoedbank.

Wie vrijwilliger wil worden, kan zich melden via mail of website.


www.speelgoedbankoostachterhoek.nl

info@speelgoedbankoostachterhoek.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant