KNVB scheidsrechter Eric Braamhaar met Lennart Starrenburg (rechts). Foto: Karin Stronks
KNVB scheidsrechter Eric Braamhaar met Lennart Starrenburg (rechts). Foto: Karin Stronks

KNVB Scheidsrechter Eric Braamhaar fluit laatste competitiewedstrijd Longa'30 JG1G

Algemeen

Lennart Starrenburg zorgt voor grote verrassing

Door Karin Stronks

LICHTENVOORDE – Longa'30 JG1G kreeg voor de laatste competitiewedstrijd, die gespeeld werd tegen ZVV'56 JG2, een leuke verrassing aangeboden. KNVB scheidsrechter Eric Braamhaar, die naast talloze eredivisie wedstrijden ook UEFA en FIFA voetbalwedstrijden floot, kwam het Longa terrein op lopen om de wedstrijd van JG1G te leiden. Lennart Starrenburg, voetballer van Longa JG1G, heeft deze verrassing in het diepste geheim voorbereid.

De leiders van beide teams schudden de hand van arbiter Eric Braamhaar, terwijl een groot aantal ouders van spelers foto's maakten van de bekende Nederlandse scheidsrechter. Braamhaar begaf zich naar de aangewezen kleedkamer om zich gereed te maken voor het leiden van de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen van Longa'30 JG1G, die gespeeld werd tegen ZVV'56 uit Apeldoorn. "Ik wist wel dat Lennart iets van plan was maar niemand had verwacht dat hij Eric Braamhaar naar Lichtenvoorde zou halen", glimlacht de verraste leider van JG1G Gerjan Roekevisch.

De spelers van ZVV waren al bezig met de warming-up toen het Longa JG1G team het veld opkwam om ook warm te lopen. Voor de wedstrijd sprak Eric Braamhaar beide teams en begeleiders toe: "Toen Lennart mij vroeg of ik hier wilde komen als scheidsrechter heb ik geen moment geaarzeld! Natuurlijk wil ik dat graag doen! Gisteren, vrijdag 19 mei, hebben we een grote sportdag gehouden voor mensen met een beperking, de Eric Braamhaar Foundation tekent voor de organisatie van dit evenement. Heel veel voetballers hebben een mooie sportdag beleefd! Nu heb ik voor jullie een cadeautje meegenomen, voor beide teams een tas met bidons en petjes!" Lennart had op zijn beurt een cadeau voor Eric en bedankte de arbiter hartelijk voor zijn komst naar Lichtenvoorde. Er volgde een spontaan applaus. Na de fotoshoot ging de wedstrijd van start, ZVV'56 won uiteindelijk met 4-8.

Deze laatste competitiewedstrijd van Longa'30 JG1G betekent nog een afscheid, het team zal in deze samenstelling niet meer in actie komen. Leider Gerjan Roekevisch legt uit: "Dit team bestaat uit spelers van acht tot zo'n 23 jaar, de verschillen zijn fysiek maar ook qua talent voor voetbal erg groot. Er zijn echter niet genoeg leden bij Longa om twee teams te maken. We weten, doordat we contact onderhouden, dat bij Grol hetzelfde knelpunt speelt. Daarom hebben we besloten om de G-teams van Grol en Longa samen te voegen, zo kunnen we twee elftallen vormen met spelers die beter bij elkaar passen qua leeftijd en niveau. En we kunnen blijven deelnemen aan de competitie."

Gerjan glimlacht: "Welke kleur ons tenue dan wordt? Nou, we denken eraan om te kiezen voor 'Oost-Gelre-paars'! We zijn nog met de gemeente Oost Gelre in overleg voor een subsidie. Wij als leiders hebben ook de wens uitgesproken om nieuwe jassen te regelen, anders lopen we er zo oranje-blauw bij, we hopen dat een sponsor dit voor ons kan financieren!"

De Eric Braamhaar Foundation zet zich actief in voor G-sporters, mensen met een verstandelijke of lichamelijk beperking die, vanwege hun beperking, niet deel kunnen nemen aan een reguliere teamsport. Eric stimuleert met zijn foundation deze doelgroep om in beweging te komen. Teamsport is niet alleen goed voor het lichaam, maar ook voor de geest, ook voor mensen met een beperking. De Eric Braamhaar Foundation realiseert beweegprojecten voor G-sporters. Hierbij kan het gaan om leuke evenementen, maar ook om sporttoernooien. Voor deze projecten werkt de Eric Braamhaar Foundation samen met verschillende lokale en regionale partijen. Zo wordt een grote groep deelnemers bereikt en zijn de sporters met een beperking ook verzekerd van de juiste kwaliteit van zorg.

KNVB scheidsrechter Eric Braamhaar spreekt de teams en staf toe. Foto: Karin Stronks
Longa'30 JG1G en ZVV'56 JG2 met KNVB scheidsrechter Eric Braamhaar. Foto: Karin Stronks
Longa'30 JG1G en ZVV'56 JG2 met KNVB scheidsrechter Eric Braamhaar. Foto: Karin Stronks
KNVB scheidsrechter Eric Braamhaar met Lennart Starrenburg (rechts). Foto: Karin Stronks

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant