ZSOM in Antoniushove

Algemeen

LICHTENVOORDE - Iedere week wordt een programma uitgezonden in de Antoniushove te Lichtenvoorde. De uitzending van week 20 is op vrijdag 26 mei en begint om 15.00 uur.

Regiojournaal
Ook in 2017 worden de kijkers door het regiojournaal op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en actualiteiten van de afgelopen twee weken uit de regio.

Openluchtspel 'Ja Zuster, Nee Zuster'
Op dit moment wordt onder andere in Baak, Borculo, Hummelo en Markelo volop geoefend voor een openluchtspel, waarvan de ZSOM tv-opnames van zal maken. In 2016 werd in het openluchttheater 't Galgenveld te Borculo het openluchtspel 'Ja zuster, nee zuster' opgevoerd. Het publiek ging in dit openluchtspel terug in de tijd en genoot van de bekende liedjes, welke gezongen werden zuster Klivia en de patiënten in Rusthuis Klivia. Wie kent er niet 'Mijn Opa', 'De kat van ome Willem', 'Duiffies' en'"Een stekkie van de Fuschsia' om er zo maar een aantal op te noemen. Toneelvereniging Ons Genoegen en Buurtvereniging Dijkhoek hadden de stoute schoenen aangetrokken om een combinatie van de film en de musical om te toveren tot een openluchtspel. Deze week wordt het tweede bedrijf uitgezonden.

Regiojournaal
Ook in 2017 worden de kijkers door het regiojournaal op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en actualiteiten van de afgelopen twee weken uit de regio.

Schaapscheerders dag op de Grolse Weiden
Op zondag 22 mei 2016 werd voor de eerste keer de schaapscheerdersdag georganiseerd in de Grolse Weiden. De landschapskudde van Roelof Kuiper liep daar al een paar dagen te grazen. Deze zondag werden ze geschoren door professionele schapenscheerders. Een enkel schaap werd door beginnelingen geschoren onder toezicht van een ervaren schapenscheerder. Rondom de werkplek waren kraampjes geplaatst met verschillende artikelen en bezigheden. ZSOM maakte een reportage.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant