St Switbertus in de Bonifatiuskerk, tijdens de Patroonsdag. Foto: PR
St Switbertus in de Bonifatiuskerk, tijdens de Patroonsdag. Foto: PR

Prachtige Patroonsdag St. Switbertus

Algemeen

LICHTENVOORDE - In de Bonifatiuskerk te Lichtenvoorde begon op zondag 21 mei de feestelijke viering van de Patroonsdag van Schuttersgilde St. Switbertus, met als thema 'Verbondenheid'.

De voorzitter van de vereniging benadrukte in zijn welkomstwoord dat de leden zich niet alleen verbonden voelen met elkaar, maar ook met de Lichtenvoordse gemeenschap. Er zijn voor elkaar, iets voor elkaar doen vormt de kern van de vereniging. Naast de leden, waaronder veel jubilarissen, oud koningen en de burgemeester van Lichtenvoorde, Annette Bronsvoort, waren vele belangstellenden naar de kerk gekomen voor deze bijzondere viering. Emeritus pastor Harrie Hendriksen en geestelijk adviseur van Switbertus, pastor Hetty Bresser, gingen voor in deze dienst.

Het muziekkorps van Switbertus verzorgde de muzikale begeleiding van de dienst, die nog extra werd opgeluisterd met het 'Vendelgebed' door de vendeliers. Na de viering brachten de vendeliers een speciale vendelster hulde aan de burgemeester, die tevens beschermvrouw van de vereniging is. Na een fotomoment bij het vernieuwde gemeentehuis werd de dag bij stralend weer voortgezet in clubgebouw 'De Swite'.

Na een woord van welkom en een moment stilte om de overledenen binnen de vereniging te herdenken gaf voorzitter Bennie Heutinck het woord aan Annette Bronsvoort. Zij had lovende woorden voor de actieve vereniging en felicitaties voor de jubilarissen. Aansluitend bij het thema van de dag sprak zij haar bewondering uit voor wat de vereniging op basis van die onderlinge verbondenheid tot stand weet te brengen. De wens om iets te betekenen voor de gemeenschap van Lichtenvoorde wordt gedeeld door het gemeentebestuur. Zij gaf aan initiatieven om de saamhorigheid en leefbaarheid van Oost Gelre te verbeteren van harte toe te juichen en te ondersteunen waar mogelijk.
Na de gezamenlijke broodmaaltijd werden zeventien van de 27 jubilarissen gehuldigd. (De overige tien moesten door allerlei persoonlijke omstandigheden verstek laten gaan). Zij werden toegesproken door de bestuursleden en ontvingen de onderscheiding behorende bij het jubileum en de aanwezige partners kregen ieder een boeket bloemen.

Nadat de vrijwilligers bedankt waren voor hun bijdrage aan de organisatie van de Patroonsdag kon het middagprogramma van start gaan. De Oud-Koningengroep had een prachtige fietssterrit samengesteld, die mede dankzij het mooie weer veel deelnemers kreeg. Met gezamenlijk pannenkoeken eten kwam er een einde aan een Patroonsdag waarop met voldoening terug gekeken kan worden kijken. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant