Afbeelding

Lezers schrijven | Reactie op Oost Gelre Informeert

Algemeen

Reactie op Oost Gelre Informeert

Uitstraling verbeteren op markante plekken….Hoezo? Wat is dat?

Bovenstaand citaat is uit een artikel van de gemeente Oost Gelre in de Elna van 17 mei. Openbaar groen is een van de kernkwaliteiten van onze gemeente, einde citaat.
De gemeente doet een oproep aan inwoners om hun wensen kenbaar te maken met betrekking tot openbaar groen, de uitstraling van markante plekken moet verbeterd worden.

Dit lijkt op het eerste gezicht een nobel streven, inspraak van burgers, niets mis mee. Toch zit hier een flinke adder onder het gras. Over hoe groen eruit moet zien, hoe onderhoud gepleegd gaat worden verschillen mensen nu eenmaal vaak sterk van mening. De een gaat voor strak aangeharkt plantsoen, de ander gaat voor wildgroei, onkruiden et cetera. Wie heeft hier de wijsheid in pacht?

Als voorbeeld wil ik de lezer het Eschpark in Lichtenvoorde geven.
De een ziet het momenteel als een hondenuitlaatplek, waar je gerust zonder poepzak (?) kunt wandelen met de trouwe viervoeter, de ander ziet het als verwaarloosd, braakliggend terrein, alleen geschikt voor bijvoorbeeld een sportboulevard of woningbouw. En weer een andere groep, waartoe de schrijver dezes zich rekent, ziet het als een natuurgebiedje, dat zich ook zonder bemoeienis van Hacron en gemeente Oost Gelre, ontwikkelt tot een prachtige groene oase vlak aan de Twenteroute.
Twee houtwallen bieden momenteel een fraai groen aangezicht waar vlinders, libellen, spechten, mezen, eekhoorns, enzovoorts zich nog prima thuis voelen. Voor deze dieren een toevluchtsoord in een verder verkeersdrukte omgeving.

Leg er een mooi wandelpad aan, pleeg alleen het noodzakelijke onderhoud aan struiken en bomen en Lichtenvoorde is weer een prachtig parkje rijker. Bovendien vormt het meteen een mooie geheel met het nabijgelegen Beekdal.

Ter illustratie wat actuele foto's.


Ton Meijer,
Kerkhoflaan 30,
Lichtenvoorde

Het Eschpark in Lichtenvoorde. Foto: Ton Meijer
Het Eschpark in Lichtenvoorde. Foto: Ton Meijer
Het Eschpark in Lichtenvoorde. Foto: Ton Meijer

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant