Longa JO-13 4G ongeslagen kampioen. Foto: PR
Longa JO-13 4G ongeslagen kampioen. Foto: PR

Longa JO-13 4G ongeslagen kampioen

Algemeen

LICHTENVOORDE - De voorjaarscompetitie in de 4e klasse 22 is een prooi geworden voor de talenten van Longa JO-13 4 G (Jongens onder 13 gemengd). Na de winterstop heeft het team zich ten doel gesteld om met niets minder genoegen te nemen dan de eerste plek.

Gaandeweg het seizoen werd het voetbal steeds beter en dat in combinatie met een gezonde dosis inzet maakte het team onoverwinnelijk. Zege na zege werd er geboekt. De nummer twee, RKZVC JO-13 2G, werd met een minimaal verschil van 1 doelpunt verslagen, 2-1. Met nog vier wedstrijden te gaan leek de beslissing te vallen in de laatste wedstrijd tegen Trias. Een onverwacht puntverlies van Trias tegen RKZVC betekende dat bij winst uit tegen Halle het kampioenschap een feit zou zijn.
Op zaterdagochtend om 10.30 uur stond deze wedstrijd op het programma. Na een moeizame voorbereiding met een lekke band bij één van de ouders traden de kampioenen aan tegen een stugge Halse ploeg. Na een 0-1 ruststand en een het nodige vuurwerk in de kleedkamer werd er in de tweede helft orde op zaken gesteld en kon de (kinder)champagne worden open getrokken. Het kampioenschap was officieel een feit.
Het feest werd voortgezet in de Longa-kantine waar de kampioenen als helden werden onthaald. De medailles werden uitgereikt, voor elk speler was er kampioensshirt beschikbaar gesteld door de sponsor en natuurlijk het welbekende kampioensfrietje.
Er restte nog één wedstrijd tegen de nummer drie, FC Trias, die op maandagavond 15 mei moest worden gespeeld. Ondanks dat het slechts een formaliteit was moest deze wedstrijd natuurlijk ook gewonnen worden. Na een 1-0 achterstand werden alle registers open getrokken en werd FC Trias opgerold met 1-6 .
Siebe, Sunny, Noah, Levi, Bart, Cas, Rens, Carmen, Douwe, Yoran, Abdi, Mikay, Jan Ids en Jort van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant