De collage voor week 40. Foto: PR
De collage voor week 40. Foto: PR

Collage-kunstenaar Katinka Hanselman exposeert in Koppelkerk

Algemeen

BREDEVOORT - In Bredevoort koopt ze haar materialen – oude boeken – die ze thuis verscheurt om er collages van te maken. En die zijn niet onopgemerkt gebleven: Katinka Hanselman behoort tot de beste collage-kunstenaars ter wereld. Van 3 juni tot en met 9 juli exposeert ze met haar serie 'Fifty Two' in de bovenzaal van de Koppelkerk in Bredevoort.

Katinka Hanselman (26) is opgegroeid in Lichtenvoorde, maar woonachtig in Voerendaal (Limburg). Ze maakt illustratieve beelden die gemaakt zijn met collage-technieken. Van bestaande beelden uit onder meer tijdschriften en boeken maakt ze nieuwe creaties. Door het intuïtief combineren van beeld(elementen) hoeft de betekenis niet direct onder woorden te worden gebracht.

Thema's die haar bezighouden en inspireren zijn voornamelijk reizen, cultuur, natuur, verleden en heden. Vaak zijn haar illustraties absurde beelden, want met collage hoeft niets op de werkelijkheid te lijken. En juist dat is wat het werken met collage zo mooi maakt.

Voor haar serie 'Fifty Two' uit 2016 maakte ze iedere week een collage die ze online zette. Het werk van werd opgepikt door de Australische uitgever Crooks Press en geselecteerd voor het boek 'Making the Cut | Vol 1 - The World's Best Collage Artists'. Naast haar eigen projecten, werkt Katinka in opdracht van kranten, tijdschriften en bedrijven.

De expositie is te bekijken in de Koppelkerk in Bredevoort, in de periode van 3 juni tot en met 9 juli van vrijdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De entree is vrij.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant