Het prinsenpaar en het koningspaar van Mariënvelde van 2017. Foto: PR
Het prinsenpaar en het koningspaar van Mariënvelde van 2017. Foto: PR

Ideale weersomstandigheden bij kermis Mariënvelde

Algemeen

MARIËNVELDE - Afgelopen weekend was er de aftrap van het kermisseizoen en wel op 27, 28 en 29 mei in Mariënvelde.

Onder perfecte weersomstandigheden werd de kermis zaterdagmiddag geopend. Na de opening was er voor de basisschoolkinderen de mogelijkheid om tijdens het 'Open Podium' een optreden te laten zien. Hierbij konden ze zich in de VIP-ruimte begeven waar ze als sterren klaargemaakt werden voor de optredens. Tegelijkertijd begon voor de 50+ in zaal Wieggers een gezellige middag.

De zondag stond in het teken van de 'evenementenmiddag'. Hierbij namen de vier gewesten van Mariënvelde het tegen elkaar op om te strijden voor de felbegeerde eerste plaats in deze editie. 'Grotendiek', 'De Kom', 'Scheiddijk' en 'De Rest' konden genieten van het weertje en ondertussen werden de verschillende spellen, die dit jaar door de gewesten zelf zijn uitgewerkt en opgebouwd, afgewerkt.

Na een geslaagde middag was de eindstand als volgt: Nummer 1 'De Rest' met 19 punten. Nummer 2 'Grotendiek' met 18 punten. Nummer 3 'De Kom' met 16 punten en op de vierde plaats eindigde dit jaar 'Scheiddijk' met 13 punten. De jeugd speelde hierbij een aanvullende rol namens de gewesten want ook zij konden punten voor de gewesten verdienen.

Maandag werd er traditiegetrouw het vogelschieten afgewerkt en ook dit gebeurde onder prima weersomstandigheden. Dit jaar was er de primeur voor de dames op los te gaan op een eigen vogel. Bij de jeugd werd de vogel er als eerst afgeschoten. Daaruit kwam prins Sem Wopereis naar voren en zijn prinses is Wencke Luttikholt. Daarna was het spannend bij de dames en heren, maar het oefenen van de dames tussen de heren de afgelopen jaren heeft zijn vruchten afgeworpen. Het waren namelijk de dames die als eerst de vogel aan de grond kregen. Het laatste schot bij de dames kwam van Tanneke Dillingh die zich dit jaar koningin mag noemen. De heren hadden er schijnbaar meer moeite mee, maar ook hier ging de vogel er toch af. Laatste zetje werd gegeven door Mark Janssen die zijn kogel op precies de juiste plek deponeerde. Mark mag zich dit jaar dus kronen tot koning.

Al met al een zeer geslaagd weekend en een mooie aftrap voor het kermisseizoen waar heel Mariënvelde trots op terug kan kijken. Nog wel het vermelden waard dat er een kleine wisseling plaats gaat vinden in het bestuur. Dit jaar nemen namelijk Marco Brundel en Raymond Houben afscheid van het bestuur. Marco heeft zich acht jaar ingezet voor de Mariënveldse kermis en Raymond deed dit de afgelopen vijftien jaar. Waardige vervangers voor beide heren zijn Barry Reukers en Raimon Spekschoor die toe gaan treden in het bestuur. Met deze zeer geslaagde kermis gaat heel Mariënvelde met een goed gevoel naar volgend jaar.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant