De Høkersmarkt is de ideale plek voor de anhangers om hun verzameling compleet te krijgen. Foto: PR
De Høkersmarkt is de ideale plek voor de anhangers om hun verzameling compleet te krijgen. Foto: PR

Presentatie 'nieuw' platenmateriaal tijdens tweede editie Høkersmarkt

Algemeen

ZELHEM - Na het succes van vorig jaar heeft de organisatie besloten dat er een vervolg moest komen. Vandaar dat zaterdag 1 juli de tweede editie van de Høkersmarkt wordt gehouden. Net als vorig jaar gaat de opbrengst naar de KWF Kankerbestrijding. Met dit jaar een opvallende primeur: de presentatie van 'nieuw' platenmateriaal van Normaal. De Høkersmarkt bij café De Tol in Zelhem begint om 14.00 uur.

Organisator Herman Otterloo en zijn mannen kunnen terugblikken op een erg geslaagde eerste aflevering van de Høkers-ruilbeurs. Een evenement waarbij de fans allerlei parafernalia met elkaar kunnen ruilen of verkopen. En dat allemaal op 'heilige grond': café De Tol in Zelhem, ooit stamkroeg van Normaal. Vorig jaar werd een kleine vierduizend euro voor het goede doel opgehaald. "Net als vorig jaar zijn er weer veel standjes met allerlei Normaal-artikelen", aldus Herman Otterloo. "De ideale plek dus voor de anhangers - zoals de Normaalfans zich noemen - om hun verzameling compleet te krijgen. Ook worden er allerlei collectors items geveild voor het goede doel." Verder zijn er die dag op het buitenpodium liveoptredens van bands als Ritn Ditn, De Kisjeskearls, Spare Jerry's en De Hakviolen.

Presentatie platenmateriaal
Bennie Jolink en zijn mannen mogen er intussen dan mee zijn gestopt, deze dag wordt er 'nieuw materiaal' van Normaal gepresenteerd. Waaronder een elpee en meerdere singles. Initiatiefnemer Hans van Vuuren van het platenlabel Pseudonym Records: "Dit jaar viert de elpee en ook de single 'Oerend Hard' z'n veertigste verjaardag. Dat was aanleiding de elpee opnieuw uit te geven, maar dan kwalitatief verbeterd met moderne studiotechniek. Daardoor klinkt-ie beter dan ooit tevoren. Maar ook brengen we een aantal andere regelrechte Normaalklassiekers opnieuw uit. Gedrukt op diverse kleuren vinyl, waardoor deze platen voor de fans meteen echte collectors items zijn."

Vreemd vindt Van Vuuren het overigens niet om werk te lanceren van een band die al niet meer bestaat. "Normaal is meer dan zomaar een band. Ze gelden als uitvinders van de dialectrock en zijn in vier decennia uitgegroeid tot een fenomeen. Jolink en zijn mannen hebben drie generaties fans besmet met het høkvirus. Ook nu het doek is gevallen, blijft Normaal een van de bands met de grootste fanclubs van ons land. Sterker, Normaal is levendiger dan ooit."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant