Zwembad Meekenesch zou in de ogen van het college in de huidge vorm onderdeel kunnen zijn van de Sportboulevard. Foto: Bram Wassink
Zwembad Meekenesch zou in de ogen van het college in de huidge vorm onderdeel kunnen zijn van de Sportboulevard. Foto: Bram Wassink

Stuurgroep Sportboulevard Lichtenvoorde nog hoopvol

Algemeen

LICHTENVOORDE - De Stuurgroep Sportboulevard zegt bij monde van woordvoerder Miranda Sevenich niet teleurgesteld te zijn over het oordeel van het college over de haalbaarheid van de Sportboulevard.

Door Theo Huijskes

Op basis van het rapport oordeelt het college dat het voorstel van de initiatiefnemers op deze manier (financieel) niet haalbaar is. Volgens het college zou een oplossing kunnen liggen in aanpassen van het plan, bijvoorbeeld met het handhaven van zwembad Meekenesch in de huidige vorm, met daar omheen een multifunctionele sportaccommodatie, in plaats van een nieuw zwembad. Namens de initiatiefnemers, verenigd in de stuurgroep Sportboulevard Lichtenvoorde, wil woordvoerder Miranda Sevenich daar op dit moment nog niet op in gaan. "Wat ik weet, is dat er bij een vervolgonderzoek een aantal scenario's aan de orde komen. Bij één daarvan blijft het bestaande zwembad in tact." Sevenich zegt niet teleurgesteld te zijn in de huidige gang van zaken. "Dat ben ik absoluut niet. Eerlijk gezegd, heb ik ook niet direct groen licht verwacht. Ik ben blij met een vervolgonderzoek, zeker omdat wij dan de gelegenheid krijgen om voor een nog betere onderbouwing van onze ideeën te zorgen. We gaan alle onderzoeksresultaten goed bestuderen met daarbij niet alleen de kritiekpunten, maar ook de geboden openingen, waarna wij uiteraard in gezamenlijk overleg met de vertegenwoordigers van alle betrokken verenigingen onze standpunten bepalen."

Rob Elbers zegt namens de buurt Kerkhoflaan, die niet onverdeeld gelukkig is met de plannen voor de sportboulevard, te rekenen 'op gezond verstand van de gemeenteraad, bij het behandelen van het voorstel in september'.

Zie ook dit artikel.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant