De winnende equipe. Foto: PR
De winnende equipe. Foto: PR

Gezelligheid troef op zestiende Jan te Mollertoernooi

Algemeen

LICHTENVOORDE - De badges liggen op volgorde, de administratrices paraat, zoon Peter achter de computer, de speelvelden afgeplakt en van nummer voorzien, de tafelindeling keurig op orde, de koffie geurt. Aan alle voorwaarden om een toernooi gesmeerd te laten verlopen is voldaan. Kortom mevrouw Dora te Moller kan het zestiende koersbaltoernooi, dat na de achtste keer de naam van haar overleden man Jan kreeg, met vertrouwen tegemoet zien.

Gezellig keuvelend, breed glimlachend komen de deelnemende teams ruim voor 09.00 uur op 12 juni binnen in de Kei-Fit hal. Ze hebben er weer zin in. "Jullie hebt dat hier good veur mekare" is een opmerking van een van de gasten. En dat mag zeker gezegd worden. Het Lichtenvoordse KBO koersbalteam had de taken onderling prima verdeeld en daardoor verliep de aanmelding meer dan voorspoedig.

Na het openingswoord van de KBO voorzitter Stien konden de speelvelden betreden worden. maar dit niet nadat Dora met de schrijvers/scheidsrechters nog even de regels had doorgenomen. In de eerste pauze was er uiteraard weer koffie en thee met daarbij een lekkere snee pillewegge. Gesterkt door krenten en rozijnen en bekend met de tussenstanden, werd weer fanatiek gestart met de volgende ronden.

Tijd voor de medewerkers van 'Kei fit' om de kantine om te toveren tot een lunchroom. Want sporten maakt hongerig. De broodjes werden dan ook met smaak verorberd na afloop van alle wedstrijdronden. Alhoewel hier en daar toch wel nervositeit te bespeuren viel tijdens de lunch: "Hoe heb ik het individueel gedaan", "Hoe is de score van mijn team?" En niet in de allerlaatste plaats: "Hoe hebben wij het er als KBO afdeling van afgebracht?"

Was het bepalen van einduitslagen in het verre verleden een hectisch moment op alle toernooien, zo niet bij het Jan te Moller toernooi. Daar tikt Peter de resultaten van een ieder in zijn speciaal daarvoor ontworpen programma en laat met groot gemak de definitieve einduitslag uit de printer rollen. Het was aan de voorzitter van de werkgroep cultuur van KBO Lichtenvoorde Marja, om de uitslagen bekend te maken. Rond 13.00 uur werd duidelijk hoe de ballen gelopen hebben:

Bij de groepen eindigden de eerste drie als volgt: 1. Lijster, 2. Sijsje, 3. Vink.

Individueel: 1. Peter Pierik Lichtenvoorde ( totaal 39). 2. Truus Mombarg- Bluiminck Lichtenvoorde ( totaal 37). 3. Jan Stoltenborg Zieuwent (totaal 37).

De teamuitslag: 1. Mariënvelde, 2. Zieuwent, 3. Aalten, 4. Lichtenvoorde, 5. Harreveld, 6. Groenlo.

En met die teamuitslag ging, naast de uitbundige felicitaties, de wisselbeker ook dit jaar weer mee naar Mariënvelde. Daar krijgt dit kleinood vast een mooie plek in het prachtige nieuwe BMV gebouw. De koersbalgroep Lichtenvoorde en dan met name Dora te Moller, kunnen terugzien op weer een geslaagde sportieve ochtend die, niet in de laatste plaats zo gezellig verliep door de sfeervolle en gastvrije medewerking van de 'Kei Fit' medewerkers.
 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant