Sneakpreview Bloemencorso tijdens Zomermarkt

Algemeen Bloemencorso Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Wat kunnen de bezoekers van het Bloemencorso verwachten op de tweede zondag in september? Tijdens de sneakperview op de Zomermarkt laten de corsogroepen dat graag zien.

In de bovenzaal van Restaurant De Leeuw worden de maquettes tentoongesteld en krijgen bezoekers alvast een eerste indruk van de kanshebbers voor de eindzege in het corso van 2017. Op zaterdag 1 juli en zondag 2 juli van 12.00 tot 18.00 uur is men welkom om de maquettes te bewonderen.

Eigenlijk zijn de tentoongestelde ontwerpen al winnaars omdat zij door de corsogroepen zijn uitverkoren om daar een corsowagen van te bouwen. Een hele eer in een toonaangevend corso. Veel ontwerpers gebruiken filmbeelden en muziek om hun corsogroep te overtuigen van de pracht van hun ontwerp. Ook van deze indrukwekkende beelden en geluiden laten de groepen het publiek graag genieten.

Gasten maken kans op tribunekaarten voor het bloemencorso van 10 september door te voorspellen wie de winnaar wordt van de 88ste editie. Kaarten voor dit jaar zijn al online te koop via de website of bij het VVV op de Markt.

De tien mooiste foto's die ingezonden zijn voor de Corsofoto wedstrijd van vorig jaar zijn ook te zien tijdens de presentatie van de wagens van dit jaar. Uit de vele inzendingen voor de Corsofoto wedstrijd werden de tien mooiste door een deskundige jury gekozen. In de bovenzaal van restaurant De Leeuw treft men ook informatie aan over het corso en er bestaat een reële kans dat bezoekers de knuffelmascotte Dahleo tegen het lijf lopen.

Corsocafé
Wat is er nou gezelliger dan samen met corsoliefhebbers een drankje te doen en te genieten van de tentoongestelde maquettes? Op zaterdagavond vanaf 16.00 uur wordt er volop gekletst door de corsogroepen die van de bouwlocaties komen om samen de maquettes te bewonderen.

Bekendmaking optochtvolgorde
Op zondag 2 juli om 16.00 uur wordt volgorde van de optocht 2017 bekendgemaakt. Dit nadat de regiecommissie 's morgens eerst heeft gesproken met de ontwerpers en zich er daarna over dat vraagstuk heeft gebogen. De kunstwerken kan men op het ware formaat komen bewonderen op zondag 10 september, vanaf 14.00 uur.


www.bloemencorso.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant