De succesvolle zwemploeg van ZPC Livo. Foto: PR
De succesvolle zwemploeg van ZPC Livo. Foto: PR

Zwemploeg ZPC LIVO wint medailleklassement

Algemeen

LICHTENVOORDE - De zwemploeg van LIVO heeft tijdens de B-Kampioenschappen het medailleklassement gewonnen. Ze wonnen vijftien keer goud, twaalf zilveren plakken en zeven keer brons.

De zwemploeg van ZPC LIVO heeft tijdens de Gelderse B-Kampioenschappen, die in het weekend van 17 en 18 juni in zwembad Rozengaarde in Doetinchem werden gehouden, geweldig gepresteerd. Nog nooit eerder in de zwemgeschiedenis van deze club werd het medailleklassement gewonnen tijdens een kampioenschap, maar ditmaal was het raak. Er werden maar liefst 34 medailles bijeen gezwommen en het regende persoonlijke records.

Een gouden plak was er voor Tom Oonk op de 50 meter schoolslag, Sam Maes, eveneens op deze afstand en Ivar Visser, ook op de 50 meter schoolslag. Mart Bluiminck op de 100 meter vlinderslag en 50 meter rugslag, Lieze Heuvels eveneens op de 50 meter rugslag, Ruben Knufing op de 200 meter wisselslag en 50 meter vrije slag, Jesse Beerten op de 50 meter vlinderslag, Bram Tombergen op de 100 meter vrije slag, Indy te Molder op de 100 meter rugslag en Aline Meuleman op de 200 meter wisselslag.

Goud was er ook voor de heren estafetteploeg op de 4x100 meter wisselslag, bestaande uit Ruben Knufing, Jesse Beerten, Ivar Visser en Bram Tombergen. De heren maakten er een waar spektakel van door de ploeg van de Rijn uit Arnhem 0,02 seconden voor te blijven. Bij de laatste overname lag de ploeg uit Lichtenvoorde nog vijf meter achter, maar Bram Tombergen zette alles op alles, ontstak zijn turbo en naderde zienderogen zijn tegenstander, die zeer verbouwereerd met zijn ploeggenoten op het scorebord moest vaststellen dat ze hadden verloren. Bij alles en iedereen die ZPC LIVO een warm hart toedragen, ontplofte het enthousiasme over deze schitterde overwinning.

Ook op de 4x100 meter vrije slag heren werd het goud binnen gehaald door Ivar visser, Jesse Beerten, Mart Bluiminck en Bram Tombergen. De meiden deden er niet voor onder, want op de 4x100 meter vrije slag meisjes, bestaande uit Aline Meuleman, Senna te Molder, Mijntje Wopereis en Indy te Molder was er ook een eerste plaats.

Zilveren medailles waren er voor Quinty Lukkassen op de 50 meter schoolslag, Mart Bluiminck op de 50 meter schoolslag, de 50 meter vrije slag, de 100 meter rugslag, de 100 meter schoolslag en de 50 meter vlinderslag, Jesse Beerten op de 50 meter vrije slag en 100 meter schoolslag, Ruben Knufing op de 100 meter vlinderslag, evenals Bram Tombergen en Ivar Visser op de 50 meter rugslag. De jongens estafetteploeg 4x100 meter vrije slag, bestaande uit Ruud Schutten, Tristan Knufing, Tijmen Lensink en Niels Bouwmeester zwom zich eveneens prachtig naar het zilver toe.

Brons kregen omgehangen Mette te Molder op de 50 meter rugslag, 50 meter schoolslag en 50 meter vrije slag, Niels Bouwmeester op de 100 meter vlinderslag en Jesse Beerten, ook op de 100 meter vlinderslag en op de 100 meter vrije slag. Eveneens was er een mooie bronzen medaille voor de jongens estafetteploeg op de 4x100 meter wisselslag, bestaande uit Tijmen Lensink, Ruud Schutten, Niels Bouwmeester en Mick Wiegerinck.

Voorts nog de vermelding dat de dames estafetteploeg, bestaande uit Aline Meuleman, Indy te Molder, Lieze Heuvels en Tara Visser, zowel op de 4x100 meter vrije slag als op de 4x100 meter wisselslag een zeer verdienstelijke vierde plaats behaalde. Het was beide keren net geen plak, maar wat waren ze er dichtbij. Het was een groot genoegen voor de coaches Rini te Luke en Theo Ratering om deze ploeg te mogen begeleiden en dit prachtige resultaat neer te mogen zetten. De zwemploeg van ZPC LIVO heeft zich hiermee weer stevig op de Gelderse zwemkaart gezet.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant