Diverse boerenbedrijven worden aangedaan. Foto: PR
Diverse boerenbedrijven worden aangedaan. Foto: PR

Fietstochten 'de boer op'

Algemeen

ACHTERHOEK - In de komende weken worden er weer een aantal fietstochten 'De boer op', met een bedrijfsbezichtiging gehouden. Belangstellenden kunnen dan een kijkje komen nemen op agrarische en aanverwante bedrijven.

Vrijdag 28 juli – Winterswijk
Bezichtiging tussen 10.00 en 16.00 uur van het paardenopfokbedrijf van de familie Ten Pas, Bataafseweg 8 in Winterswijk. Op dit bedrijf worden circa 450 paarden gehouden die worden opgefokt voor klanten over de hele wereld. Dit bedrijf is ook opgenomen als halteplaats in de Winterswijkse PeGeWe-fietsvierdaagse.

Zondag 30 juli – Aalten
Start tussen 10.00 en 12.00 bij één van de deelnemende bedrijven. Op de startlocatie krijgt men de fietsroute en dit is later op de middag tevens de eindlocatie. De route is circa 33 kilometer lang. Op alle bedrijven is koffie/drinken te koop en op twee bedrijven kan men een hapje eten.
De bedrijven zijn: familie Heijink, De Heurnseweg 1, Aalten (melkveebedrijf met automatisch melksysteem en weidegang); Hoftijzer LMB BV, Klokkemakersweg 19 (mechanisatiebedrijf en dealer van onder andere Fendt-tractoren); familie Winkelhorst, Essinkweg 1, Aalten (melkveebedrijf) en familie te Lindert, Tammeldijk 4, Aalten (ongediertebestrijding en daarnaast een theetuin)

Zaterdag 5 augustus – Oude IJsselstreek
Tussen 10.00 uur en 12.00 uur kan er gestart worden bij Loonbedrijf Vreman, Molenweg 32, Heelweg. Tijdens de tocht zullen er een wijngaard met finse kota's, een bedrijf met zachtfruit, een melkveebedrijf en een windmolen bezocht worden. De route heeft een lengte van ongeveer 30 km. Deelname aan deze tocht is gratis. Na afloop kunnen er pannenkoeken genuttigd worden.


Zaterdag 12 augustus – Oost Gelre
Fietsers kunnen tussen 10.00 en 12.00 starten vanaf Café Grolzicht, Oude Winterswijkseweg 35 te Groenlo. Tijdens de tocht wordt er een bezoek gebracht aan een hout- en bosbouwbedrijf, een melkveebedrijf, een camping- en klompenmakerij en een gemengd bedrijf met melkvee en vleesvarkens. De lengte bedraagt ongeveer 32 kilometer. Voor een hapje en een drankje wordt er gezorgd.

Voor enkele fietstochten wordt een kleine vergoeding gevraagd. De organisatie van de tochten is in handen van LTO Oost Achterhoek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant